Free Record Shop gooit het over andere boeg | RetailDetail

Free Record Shop gooit het over andere boeg

Free Record Shop gooit het over andere boeg

Vanaf volgende week zullen de 49 overgebleven filialen van Free Record Shop in Nederland met een nieuw concept op de proppen komen. Vanaf dan zullen ze naast een normaal assortiment ook erg gaan inzetten op tweedehands. Free Record Shop ging in mei failliet, waarna de Belgische en Nederlandse tak van elkaar werden gescheiden.

Meer muziek en film, minder games

In het nieuwe concept gaat Free Record Shop voor een groot stuk terug naar zijn oorsprong: de basis van het assortiment wordt opnieuw muziek en film. Videospelletjes worden daarbij voor een stuk terug naar de achtergrond gedrongen.

 

"Muziek en film zijn de 'destination' om naar FRS te gaan. Games is een belangrijke groep daaromheen met een omzetaandeel van twintig procent. Film is goed voor 33 procent en muziek 31 procent van de omzet. Games blijven belangrijk, maar smal", liet CEO Roland van Geest weten aan Entertainment Business.

 

Tweedehands games

Gaming zal enkel nog in een beperkt aantal titels voorkomen en er zal daarbij ook sterk ingezet worden op tweedehands games. De doelgroep van gamers "streeft niet naar een boekenkast vol met collecties en is in het tweedehands-assortiment geïnteresseerd", aldus Van Geest.


"Daarmee zijn we ook onderscheidend ten aanzien van Media Markt en Bart Smit, want die hebben dat niet." Free Record Shop zal ook nog hardware, zoals hoofdtelefoons en consoles blijven verkopen.

 

Intussen raakte bekend dat Free Record Shop ook zijn online strategie gaat herbekijken en ook zijn hoofdkwartier wil verhuizen richting België. "Daar staan nu immers de meeste winkels", klinkt het.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Media Markt boet voor Metro en voor Turkije

14/08/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van Media Markt en Saturn, stagneerde in het voorbije kwartaal. De elektronicagroep moet op de beurs ook boeten voor de aandelendip bij Metro, de holding waarvan het vorig jaar afsplitste, en bezorgdheden om de Turkse expansie.

Samsung krijgt ervan langs van Chinezen

31/07/2018

Samsung stelt teleur in zijn tweede kwartaal: de elektronicaproducent ziet de omzet terugvallen door een tegenvallende smartphoneverkoop. De concurrentie van goedkopere producenten breekt het Zuid-Koreaanse bedrijf zuur op.

Coolblue is er voortaan ook in het Engels

25/07/2018

Elektronicaretailer Coolblue lanceert zijn website en app nu ook in het Engels. Het zegt daarmee Engelstalige klanten in de Benelux beter te willen bedienen. Van een stap richting buitenland is (nog) geen sprake, klinkt het.

Leapp maakt doorstart in Nederland

20/07/2018

Leapp , een retailer van tweedehands Apple-toestellen, maakt in Nederland een doorstart onder leiding van het investeringsbedrijf van de oprichter. Begin juni ging de keten failliet, maar eind juli zou ze al opnieuw starten.

Samsung maakt zich zorgen over eigen groei

06/07/2018

Technologiegigant Samsung is niet positief over de eigen resultaten. Het Zuid-Koreaanse bedrijf verwacht een niet al te geweldige groei in het tweede kwartaal van dit jaar: de verkoop van smartphones stelt teleur.

Ceconomy verkoopt zijn Russische divisie

21/06/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, werd nooit succesvol op de Russische markt. Het heeft nu een ruildeal bereikt met de lokale elektroketen M.video, waarin het ook een participatie neemt.