Free Record Shop wordt outletformule | RetailDetail

Free Record Shop wordt outletformule

Free Record Shop wordt outletformule

Entertainmentketen Free Record Shop wordt omgevormd tot een outletformule. Het bedrijf stopt met de verkoop van nieuwe cd's, films en games, en gaat zich richten op de verkoop van restpartijen.

Verkopen van restpartijen aan stuntprijzen

De eerste restpartijen stromen al deze week in bij de Nederlandse filialen van de keten, die nu mikt op klanten voor wie online diensten als Netflix en Spotify nog een brug te ver zijn, maar die vooral gericht zijn op goedkope aankopen voor zichzelf of als cadeau. Free Record Shop wil nu restpartijen gaan opkopen bij leveranciers en die tegen stuntprijzen gaan verkopen.

 

Daarmee heeft eigenaar ProCures de nieuwe strategie voor de formule duidelijk gemaakt. De afgelopen maanden verkocht Free Record Shop, dat amper nog nieuwe leveringen kreeg, al vooral de oude voorraden. De onderneming maakte vorig jaar in de zomer een doorstart, maar het oorspronkelijke plan om de formule toe te voegen aan de Polare-winkelketen werd van tafel geveegd bij het faillissement van deze laatste.

 

Free Record Shop geeft wel nog geen duidelijkheid over de toekomst van de webverkoop. De online winkel was ondergebracht bij boekenclub ECI, dat begin dit jaar zelf failliet ging. Sindsdien heeft FRS geen eigen webwinkel meer.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Samsung maakt zich zorgen over eigen groei

06/07/2018

Technologiegigant Samsung is niet positief over de eigen resultaten. Het Zuid-Koreaanse bedrijf verwacht een niet al te geweldige groei in het tweede kwartaal van dit jaar: de verkoop van smartphones stelt teleur.

Ceconomy verkoopt zijn Russische divisie

21/06/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, werd nooit succesvol op de Russische markt. Het heeft nu een ruildeal bereikt met de lokale elektroketen M.video, waarin het ook een participatie neemt.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.

Coolblue sluit honderden webshops

11/06/2018

Webshopgroep Coolblue gaat een eind maken aan zijn honderden afzonderlijke webshops (denk aan smartphonestore.nl of pdashop.be). In de plaats daarvan wordt alles gecentraliseerd op de Coolblue-pagina, waardoor een uitbreiding naar andere talen en landen veel sneller zou kunnen gebeuren.

Leapp failliet, hoopt op doorstart

11/06/2018

Leapp, een verkoper van tweedehands Apple-toestellen, is failliet. Dat meldt de retailer op zijn website. De curator onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor een doorstart.