Free Record Shop wordt outletformule

Free Record Shop wordt outletformule

Entertainmentketen Free Record Shop wordt omgevormd tot een outletformule. Het bedrijf stopt met de verkoop van nieuwe cd's, films en games, en gaat zich richten op de verkoop van restpartijen.

Verkopen van restpartijen aan stuntprijzen

De eerste restpartijen stromen al deze week in bij de Nederlandse filialen van de keten, die nu mikt op klanten voor wie online diensten als Netflix en Spotify nog een brug te ver zijn, maar die vooral gericht zijn op goedkope aankopen voor zichzelf of als cadeau. Free Record Shop wil nu restpartijen gaan opkopen bij leveranciers en die tegen stuntprijzen gaan verkopen.

 

Daarmee heeft eigenaar ProCures de nieuwe strategie voor de formule duidelijk gemaakt. De afgelopen maanden verkocht Free Record Shop, dat amper nog nieuwe leveringen kreeg, al vooral de oude voorraden. De onderneming maakte vorig jaar in de zomer een doorstart, maar het oorspronkelijke plan om de formule toe te voegen aan de Polare-winkelketen werd van tafel geveegd bij het faillissement van deze laatste.

 

Free Record Shop geeft wel nog geen duidelijkheid over de toekomst van de webverkoop. De online winkel was ondergebracht bij boekenclub ECI, dat begin dit jaar zelf failliet ging. Sindsdien heeft FRS geen eigen webwinkel meer.

Tags: