Free Record Shop wordt outletformule | RetailDetail

Free Record Shop wordt outletformule

Free Record Shop wordt outletformule

Entertainmentketen Free Record Shop wordt omgevormd tot een outletformule. Het bedrijf stopt met de verkoop van nieuwe cd's, films en games, en gaat zich richten op de verkoop van restpartijen.

Verkopen van restpartijen aan stuntprijzen

De eerste restpartijen stromen al deze week in bij de Nederlandse filialen van de keten, die nu mikt op klanten voor wie online diensten als Netflix en Spotify nog een brug te ver zijn, maar die vooral gericht zijn op goedkope aankopen voor zichzelf of als cadeau. Free Record Shop wil nu restpartijen gaan opkopen bij leveranciers en die tegen stuntprijzen gaan verkopen.

 

Daarmee heeft eigenaar ProCures de nieuwe strategie voor de formule duidelijk gemaakt. De afgelopen maanden verkocht Free Record Shop, dat amper nog nieuwe leveringen kreeg, al vooral de oude voorraden. De onderneming maakte vorig jaar in de zomer een doorstart, maar het oorspronkelijke plan om de formule toe te voegen aan de Polare-winkelketen werd van tafel geveegd bij het faillissement van deze laatste.

 

Free Record Shop geeft wel nog geen duidelijkheid over de toekomst van de webverkoop. De online winkel was ondergebracht bij boekenclub ECI, dat begin dit jaar zelf failliet ging. Sindsdien heeft FRS geen eigen webwinkel meer.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Verovering van Europa loopt voor Xiaomi via Parijs

23/05/2018

De Chinese smartphonefabrikant opende zopas een fysieke winkel in Parijs. Die betekent het vervolg van een ambitieus Europees expansieplan, maar het merk droomt ook hardop van een lancering in de Verenigde Staten.

Fnac Darty en MediaMarkt Saturn sluiten inkoopalliantie

16/05/2018

De Franse elektronicaretailer Fnac Darty, de groep achter het Belgische Vanden Borre en het Nederlandse BCC, heeft een inkoopalliantie gesloten met concurrent MediaMarkt Saturn.

Amazon wil Walmart overtroeven in de Flipkart-deal

03/05/2018

De strijd om de Indische e-commercemarkt barst los: ook Amazon zou nu een gooi doen naar een meerderheidsaandeel in Flipkart. Daarmee hoopt het Walmart, dat al gesprekken was gestart met de Indische e-tailer, af te troeven.

"Amazon het goedkoopst, maar niet de beste service"

26/04/2018

Een onderzoek van De Standaard tussen honderd populaire elektrotoestellen wijst Amazon duidelijk aan als de goedkoopste. Klanten die een goede service willen, zijn echter beter af bij Coolblue en Media Markt.

Amazon brengt robots naar de huiskamer

24/04/2018

Amazon sleutelt in het geheim aan robots voor bij mensen thuis. Volgens persagentschap Bloomberg wil de technologiereus de robots nog dit jaar bij medewerkers in huis testen en de huisrobots mogelijk al in 2019 uitrollen.

Fnac Darty groeit verder dankzij samenwerkingen

23/04/2018

Elektronicareus Fnac Darty zag in het eerste kwartaal van 2018 de omzet licht groeien. De groep boekte naar eigen zeggen grote vooruitgang in zijn herstelplan: eind 2018 wil het bedrijf voor 130 miljoen euro aan synergievoordelen realiseren.