FreeBees schrapt Free Record Shop als partner | RetailDetail

FreeBees schrapt Free Record Shop als partner

FreeBees schrapt Free Record Shop als partner

Spaarpgrogramma FreeBees stopt zijn jarenlange samenwerking met Free Record Shop. Vanaf 2 maart kunnen de spaarpunten niet meer worden ingewisseld bij de entertainmentketen voor gratis producten of korting op aankopen.

Wegens blijvende onduidelijkheid bij Free Record Shop?

Over de reden van de beëindiging van de samenwerking doet FreeBees geen uitspraken, maar volgens Entertainment Business liggen waarschijnlijk de huidige problemen bij Free Record Shop aan de grondslag van de maatregel.De toekomst van Free Record Shop lijkt ondertussen nog steeds ongewis: anderhalve week geleden werden opnieuw alle producten afgeprijsd met kortingen tot 70 procent.

 

Dit geldt zowel voor de voorraad die is overgebracht uit de inmiddels gesloten Belgische winkels als over artikelen die de Nederlandse winkels zelf op voorraad hebben. De kortingen moeten ervoor zorgen dat er toch rotatie in de winkels blijft, nu er al ruim zes weken geen nieuwe voorraad is geleverd.

 

FreeBees is het spaarprogramma van BP in Nederland, dat ook samenwerkt met ketens als Kijkshop en Sport 2000. Free Record Shop is op zijn beurt eigendom van investeerder ProCures, dat ook betrokken is bij de in moeilijkheden verkerende boekenketen Polare.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ceconomy verkoopt zijn Russische divisie

21/06/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, werd nooit succesvol op de Russische markt. Het heeft nu een ruildeal bereikt met de lokale elektroketen M.video, waarin het ook een participatie neemt.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.

Coolblue sluit honderden webshops

11/06/2018

Webshopgroep Coolblue gaat een eind maken aan zijn honderden afzonderlijke webshops (denk aan smartphonestore.nl of pdashop.be). In de plaats daarvan wordt alles gecentraliseerd op de Coolblue-pagina, waardoor een uitbreiding naar andere talen en landen veel sneller zou kunnen gebeuren.

Leapp failliet, hoopt op doorstart

11/06/2018

Leapp, een verkoper van tweedehands Apple-toestellen, is failliet. Dat meldt de retailer op zijn website. De curator onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor een doorstart.

Coolblue lanceert reparatiedienst voor smartphones

04/06/2018

Coolblue heeft zich weer een extra stukje van de 'customer journey' toegeëigend: nu stort de Rotterdamse webshop(groep) zich ook op het herstellen van smartphones.