HOBO Hifi maakt doorstart | RetailDetail

HOBO Hifi maakt doorstart

HOBO Hifi maakt doorstart

Elektronicaketen HOBO Hifi maakt een doorstart in afgeslankte vorm: twee derde van de winkels zal het faillissement van vorige maand niet overleven. De andere vijf worden overgenomen door twee voormalige bestuurders.

Voor eindejaar

Menno en Rogier Gulicher nemen vijf van de vijftien filialen van de keten over. Het gaat daarbij om de winkels in Arnhem, Apeldoorn, Den Bosch, Den Haag en Amersfoort. Alle andere winkels sluiten waarschijnlijk de deuren. Dankzij de beperkte doorstart kunnen vijftien van de vijftig medewerkers hun baan behouden.

 

Curator Piet Gunning hoopte na het faillissement snel de onderhandelingen met geïnteresseerde partijen af te ronden, om zo de winkels al te kunnen openen voor de financieel interessante eindejaarperiode.

 

HOBO Hifi is gespecialiseerd in beeld- en geluidapparatuur en werd opende zijn eerste winkel in 1975 in Arnhem. Volgens de curator draaiden de winkels al enkele jaren rode cijfers.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Samsung maakt zich zorgen over eigen groei

06/07/2018

Technologiegigant Samsung is niet positief over de eigen resultaten. Het Zuid-Koreaanse bedrijf verwacht een niet al te geweldige groei in het tweede kwartaal van dit jaar: de verkoop van smartphones stelt teleur.

Ceconomy verkoopt zijn Russische divisie

21/06/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, werd nooit succesvol op de Russische markt. Het heeft nu een ruildeal bereikt met de lokale elektroketen M.video, waarin het ook een participatie neemt.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.

Coolblue sluit honderden webshops

11/06/2018

Webshopgroep Coolblue gaat een eind maken aan zijn honderden afzonderlijke webshops (denk aan smartphonestore.nl of pdashop.be). In de plaats daarvan wordt alles gecentraliseerd op de Coolblue-pagina, waardoor een uitbreiding naar andere talen en landen veel sneller zou kunnen gebeuren.

Leapp failliet, hoopt op doorstart

11/06/2018

Leapp, een verkoper van tweedehands Apple-toestellen, is failliet. Dat meldt de retailer op zijn website. De curator onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor een doorstart.