HOBO Hifi maakt doorstart | RetailDetail

HOBO Hifi maakt doorstart

HOBO Hifi maakt doorstart

Elektronicaketen HOBO Hifi maakt een doorstart in afgeslankte vorm: twee derde van de winkels zal het faillissement van vorige maand niet overleven. De andere vijf worden overgenomen door twee voormalige bestuurders.

Voor eindejaar

Menno en Rogier Gulicher nemen vijf van de vijftien filialen van de keten over. Het gaat daarbij om de winkels in Arnhem, Apeldoorn, Den Bosch, Den Haag en Amersfoort. Alle andere winkels sluiten waarschijnlijk de deuren. Dankzij de beperkte doorstart kunnen vijftien van de vijftig medewerkers hun baan behouden.

 

Curator Piet Gunning hoopte na het faillissement snel de onderhandelingen met geïnteresseerde partijen af te ronden, om zo de winkels al te kunnen openen voor de financieel interessante eindejaarperiode.

 

HOBO Hifi is gespecialiseerd in beeld- en geluidapparatuur en werd opende zijn eerste winkel in 1975 in Arnhem. Volgens de curator draaiden de winkels al enkele jaren rode cijfers.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Zo vertelt Philips Hue een emotioneel merkverhaal op de winkelvloer

24/05/2018

De geconnecteerde Hue-lampen bezorgen de verlichtingsmarkt nieuwe impulsen. Maar hoe breng je de klantreis in kaart voor een volstrekt nieuwe productcategorie? Dat is de uitdaging voor de trademarketingafdeling van Philips Lighting.

Verovering van Europa loopt voor Xiaomi via Parijs

23/05/2018

De Chinese smartphonefabrikant opende zopas een fysieke winkel in Parijs. Die betekent het vervolg van een ambitieus Europees expansieplan, maar het merk droomt ook hardop van een lancering in de Verenigde Staten.

Fnac Darty en MediaMarkt Saturn sluiten inkoopalliantie

16/05/2018

De Franse elektronicaretailer Fnac Darty, de groep achter het Belgische Vanden Borre en het Nederlandse BCC, heeft een inkoopalliantie gesloten met concurrent MediaMarkt Saturn.

Amazon wil Walmart overtroeven in de Flipkart-deal

03/05/2018

De strijd om de Indische e-commercemarkt barst los: ook Amazon zou nu een gooi doen naar een meerderheidsaandeel in Flipkart. Daarmee hoopt het Walmart, dat al gesprekken was gestart met de Indische e-tailer, af te troeven.

"Amazon het goedkoopst, maar niet de beste service"

26/04/2018

Een onderzoek van De Standaard tussen honderd populaire elektrotoestellen wijst Amazon duidelijk aan als de goedkoopste. Klanten die een goede service willen, zijn echter beter af bij Coolblue en Media Markt.

Amazon brengt robots naar de huiskamer

24/04/2018

Amazon sleutelt in het geheim aan robots voor bij mensen thuis. Volgens persagentschap Bloomberg wil de technologiereus de robots nog dit jaar bij medewerkers in huis testen en de huisrobots mogelijk al in 2019 uitrollen.