HP stapt in 3D-printen vanaf midden 2014 | RetailDetail

HP stapt in 3D-printen vanaf midden 2014

HP stapt in 3D-printen vanaf midden 2014

Computerfabrikant HP gaat zich vanaf het midden van 2014 op de markt van de 3D-printers storten. Volgens CEO Meg Whitman is het een logische stap voor het bedrijf, vanwege zijn verleden met het maken van printers.

Smeltend ijs

"We zijn heel opgewonden over 3D-printen. We willen deze markt gaan leiden: HP Labs is het nu aan het bekijken", zei ze op het Canalys Channels Forum in Bangkok. De belangrijkste zaken die volgens Whitman moeten aangepakt worden, zijn prijs en tijd. "Een fles printen kan acht tot tien uur duren. Dat is allemaal heel interessant, maar het is alsof je kijkt naar ijs dat aan het smelten is."

 

"3D-printen staat in zijn kinderschoenen", gaat Whitman verder. "Het is een grote opportuniteit en we zijn er volop mee bezig. We zullen iets hebben tegen het midden van volgend jaar." 3D-printen is de laatste jaren aan sterke opmars bezig: de printers worden steeds goedkoper en er zijn ook al verschillende locaties waar mensen aan een redelijke prijs producten kunnen laten printen in 3D.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.

Coolblue sluit honderden webshops

11/06/2018

Webshopgroep Coolblue gaat een eind maken aan zijn honderden afzonderlijke webshops (denk aan smartphonestore.nl of pdashop.be). In de plaats daarvan wordt alles gecentraliseerd op de Coolblue-pagina, waardoor een uitbreiding naar andere talen en landen veel sneller zou kunnen gebeuren.

Leapp failliet, hoopt op doorstart

11/06/2018

Leapp, een verkoper van tweedehands Apple-toestellen, is failliet. Dat meldt de retailer op zijn website. De curator onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor een doorstart.

Coolblue lanceert reparatiedienst voor smartphones

04/06/2018

Coolblue heeft zich weer een extra stukje van de 'customer journey' toegeëigend: nu stort de Rotterdamse webshop(groep) zich ook op het herstellen van smartphones.

Zo vertelt Philips Hue een emotioneel merkverhaal op de winkelvloer

24/05/2018

De geconnecteerde Hue-lampen bezorgen de verlichtingsmarkt nieuwe impulsen. Maar hoe breng je de klantreis in kaart voor een volstrekt nieuwe productcategorie? Dat is de uitdaging voor de trademarketingafdeling van Philips Lighting.