Media Markt opent Man Cave en B Connect | RetailDetail

Media Markt opent Man Cave en B Connect

Media Markt opent Man Cave en B Connect

Media Markt gaat in Utrecht over enkele weken een 'Man Cave' openen, waar het nieuwe producten gaat demonstreren. Verder krijgen alle werknemers binnenkort tablets waarmee ze online bestellingen kunnen doen voor klanten in de winkel.

Ballenbak voor mannen, tablets en nieuw enseigne

Met de vernieuwingen wil Media Markt verder inzetten op omnichannel. De Man Cave, een beleveniswinkel waar nieuwe producten worden getoond maar niet worden verkocht, opent op 18 september zijn deuren tegenover het Utrechtse Media Markt-filiaal. Media Markt noemt de Man Cave zelf een ballenbak voor mannen.

 

Daarnaast krijgen alle medewerkers in de winkels ook tablets, om zo het omnichannelaanbod verder uit te breiden. "Onze winkels zijn niet van elastiek, we kunnen nooit het complete aanbod op de winkelvloer aanbieden. Dat kan straks wel, zij het gedeeltelijk virtueel. Wat niet we niet in huis hebben, laten we bezorgen", zegt directeur Barry van Ruiven aan Emerce.

 

Samen met De Bijenkorf en Phone House heeft Media Markt ook een nieuwe winkelformule ontwikkeld onder de naam B Connect. Het eerste filiaal komt in Rotterdam, waarna er zeker ook winkels komen in Eindhoven en Amstelveen. De winkels zullen 300 tot 400 m² groot zijn en enkel belangrijke producten tentoonstellen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Samsung maakt zich zorgen over eigen groei

06/07/2018

Technologiegigant Samsung is niet positief over de eigen resultaten. Het Zuid-Koreaanse bedrijf verwacht een niet al te geweldige groei in het tweede kwartaal van dit jaar: de verkoop van smartphones stelt teleur.

Ceconomy verkoopt zijn Russische divisie

21/06/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, werd nooit succesvol op de Russische markt. Het heeft nu een ruildeal bereikt met de lokale elektroketen M.video, waarin het ook een participatie neemt.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.

Coolblue sluit honderden webshops

11/06/2018

Webshopgroep Coolblue gaat een eind maken aan zijn honderden afzonderlijke webshops (denk aan smartphonestore.nl of pdashop.be). In de plaats daarvan wordt alles gecentraliseerd op de Coolblue-pagina, waardoor een uitbreiding naar andere talen en landen veel sneller zou kunnen gebeuren.

Leapp failliet, hoopt op doorstart

11/06/2018

Leapp, een verkoper van tweedehands Apple-toestellen, is failliet. Dat meldt de retailer op zijn website. De curator onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor een doorstart.