Media Markt opent Man Cave en B Connect | RetailDetail

Media Markt opent Man Cave en B Connect

Media Markt opent Man Cave en B Connect

Media Markt gaat in Utrecht over enkele weken een 'Man Cave' openen, waar het nieuwe producten gaat demonstreren. Verder krijgen alle werknemers binnenkort tablets waarmee ze online bestellingen kunnen doen voor klanten in de winkel.

Ballenbak voor mannen, tablets en nieuw enseigne

Met de vernieuwingen wil Media Markt verder inzetten op omnichannel. De Man Cave, een beleveniswinkel waar nieuwe producten worden getoond maar niet worden verkocht, opent op 18 september zijn deuren tegenover het Utrechtse Media Markt-filiaal. Media Markt noemt de Man Cave zelf een ballenbak voor mannen.

 

Daarnaast krijgen alle medewerkers in de winkels ook tablets, om zo het omnichannelaanbod verder uit te breiden. "Onze winkels zijn niet van elastiek, we kunnen nooit het complete aanbod op de winkelvloer aanbieden. Dat kan straks wel, zij het gedeeltelijk virtueel. Wat niet we niet in huis hebben, laten we bezorgen", zegt directeur Barry van Ruiven aan Emerce.

 

Samen met De Bijenkorf en Phone House heeft Media Markt ook een nieuwe winkelformule ontwikkeld onder de naam B Connect. Het eerste filiaal komt in Rotterdam, waarna er zeker ook winkels komen in Eindhoven en Amstelveen. De winkels zullen 300 tot 400 m² groot zijn en enkel belangrijke producten tentoonstellen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Verovering van Europa loopt voor Xiaomi via Parijs

23/05/2018

De Chinese smartphonefabrikant opende zopas een fysieke winkel in Parijs. Die betekent het vervolg van een ambitieus Europees expansieplan, maar het merk droomt ook hardop van een lancering in de Verenigde Staten.

Fnac Darty en MediaMarkt Saturn sluiten inkoopalliantie

16/05/2018

De Franse elektronicaretailer Fnac Darty, de groep achter het Belgische Vanden Borre en het Nederlandse BCC, heeft een inkoopalliantie gesloten met concurrent MediaMarkt Saturn.

Amazon wil Walmart overtroeven in de Flipkart-deal

03/05/2018

De strijd om de Indische e-commercemarkt barst los: ook Amazon zou nu een gooi doen naar een meerderheidsaandeel in Flipkart. Daarmee hoopt het Walmart, dat al gesprekken was gestart met de Indische e-tailer, af te troeven.

"Amazon het goedkoopst, maar niet de beste service"

26/04/2018

Een onderzoek van De Standaard tussen honderd populaire elektrotoestellen wijst Amazon duidelijk aan als de goedkoopste. Klanten die een goede service willen, zijn echter beter af bij Coolblue en Media Markt.

Amazon brengt robots naar de huiskamer

24/04/2018

Amazon sleutelt in het geheim aan robots voor bij mensen thuis. Volgens persagentschap Bloomberg wil de technologiereus de robots nog dit jaar bij medewerkers in huis testen en de huisrobots mogelijk al in 2019 uitrollen.

Fnac Darty groeit verder dankzij samenwerkingen

23/04/2018

Elektronicareus Fnac Darty zag in het eerste kwartaal van 2018 de omzet licht groeien. De groep boekte naar eigen zeggen grote vooruitgang in zijn herstelplan: eind 2018 wil het bedrijf voor 130 miljoen euro aan synergievoordelen realiseren.