Media Markt wil prijzen aanpassen aan buitenland

Media Markt wil prijzen aanpassen aan buitenland

Media Markt Nederland overweegt om zijn systeem van dynamic pricing, waarbij het de prijzen in de winkels aanpast aan die van concurrenten in het binnenland, ook uit te breiden naar internationale spelers. Het zou dan vergelijken met o.a. Amazon.

"Tevreden met dynamic pricing"

Media Markt maakt in Nederland gebruik van elektronische prijsaanduidingen, die het heel snel kan aanpassen als concurrenten een lagere prijs aanbieden. Dat kan zowel online als offline zijn. Hoofd marketing en category management bij Media Markt, Joost Jetten, zegt nu dat Media Markt er over nadenkt om ook enkele grote internationale spelers toe te voegen aan dat systeem.

 

"We zijn tevreden met de ontwikkeling van dynamic pricing", vertelde Jetten in zijn presentatie tijdens Shopping Today. "Wij laden dagelijks 1,5 miljoen nieuwe prijzen in voor onze producten die in alle winkels in Nederland gelijk zijn. En dat in een van oorsprong decentrale organisatie", zo tekende Twinkle op. "In de toekomst zullen ook de prijzen van deze partijen van invloed zijn. Wij kijken per speler of zij relevant genoeg zijn om de prijzen mee gelijk te trekken. Zijn zij dat? Dan houden we rekening met zo'n partij."

 

Tags: