Mikt Amazon met nieuwe overname op eigen gameconsole?

Mikt Amazon met nieuwe overname op eigen gameconsole?

E-commercereus Amazon breidt in zijn zucht naar groei nu ook uit naar sectoren die het tot voor kort nog niet niet zelf beheerste, zoals games. Met de overname van spelontwikkelaar Double Helix lijkt Amazon zelfs te mikken op een eigen (Androidgerichte?) console.

Amazon bevestigt noch ontkent

Die Amerikaanse spelontwikkelaar is vooral gekend vanwege Killer Instinct, een vechtspel voor Xbox One, de nieuwe console van Microsoft. Door de studio in te lijven wil Amazon getalenteerde programmeurs en designers in de rangen te krijgen en maakt Amazon duidelijk dat het ook de gamemarkt wil binnendringen.

 

De stap voedt bovendien de geruchten dat Amazon zelf een Android-console wil maken: gezien de ervaring met de eigen Kindles lijkt het dat men misschien eerder een concurrent voor mobiele platformen lijkt voor te bereiden in plaats van dat men daadwerkelijk de strijd zal aangaan met Sony (PlayStation), Nintendo (Wii U) en Microsoft (Xbox).

 

Amazon had al eerder een poging ondernomen om games te ontwikkelen, vooral gericht naar de ‘social games’, onder de noemer van Amazon Game Studios. Deze tak zit niet toevallig ook in dezelfde regio als Double Helix Games. Amazon reageerde slechts met een korte mededeling: “Amazon heeft Double Helix Games aangekocht om innovatieve games te kunnen blijven ontwikkelen voor onze consumenten.”

Tags: