MyCom verandert opnieuw van eigenaar

MyCom verandert opnieuw van eigenaar

Computerwinkelketen MyCom verandert enkele maanden na de doorstart opnieuw van eigenaar. De keten werd enkele maanden geleden gered van een gewisse dood door Relevant Holdings, maar is nu verkocht aan twee ondernemers.

Samenwerking met Relevant Holdings

De keten is sinds 1 januari in handen van franchisenemer Peter Groenewoud en voormalig commercieel manager Marco Heestermans. Voor het faillissement was MyCom een onderdeel van de BAS Group.


Bij de doorstart overleefden niet alle winkels. Slechts 22 van de 41 filialen konden na de overname van Relevant Holdings opnieuw de deuren openen. Relevant Holdings kreeg bij het faillissement van de BAS Group ook zusterketens Dixons en iCentre in handen.


"De activiteiten van een pur sang computerspecialist als MyCom en een telecomretailer als Relevant Holdings verdienen beide een scherpe focus en die wordt hiermee het beste gediend", zegt Henk Kamsteeg, voorzitter van de raad van bestuur bij Relevant Holdings, over de reden waarom de keten van de hand werd gedaan.


In de nieuwe structuur van MyCom wordt Peter Groenewoud, die al vijf winkels in handen had, CFO. Heestermans gaat aan de slag als CEO. Beide heren hopen in de toekomst toch nog samen te werken met Relevant Holdings, om zo te kunnen genieten van de uitgebreide kennis van het bedrijf.

Tags: