MyCom verandert opnieuw van eigenaar | RetailDetail

MyCom verandert opnieuw van eigenaar

MyCom verandert opnieuw van eigenaar

Computerwinkelketen MyCom verandert enkele maanden na de doorstart opnieuw van eigenaar. De keten werd enkele maanden geleden gered van een gewisse dood door Relevant Holdings, maar is nu verkocht aan twee ondernemers.

Samenwerking met Relevant Holdings

De keten is sinds 1 januari in handen van franchisenemer Peter Groenewoud en voormalig commercieel manager Marco Heestermans. Voor het faillissement was MyCom een onderdeel van de BAS Group.


Bij de doorstart overleefden niet alle winkels. Slechts 22 van de 41 filialen konden na de overname van Relevant Holdings opnieuw de deuren openen. Relevant Holdings kreeg bij het faillissement van de BAS Group ook zusterketens Dixons en iCentre in handen.


"De activiteiten van een pur sang computerspecialist als MyCom en een telecomretailer als Relevant Holdings verdienen beide een scherpe focus en die wordt hiermee het beste gediend", zegt Henk Kamsteeg, voorzitter van de raad van bestuur bij Relevant Holdings, over de reden waarom de keten van de hand werd gedaan.


In de nieuwe structuur van MyCom wordt Peter Groenewoud, die al vijf winkels in handen had, CFO. Heestermans gaat aan de slag als CEO. Beide heren hopen in de toekomst toch nog samen te werken met Relevant Holdings, om zo te kunnen genieten van de uitgebreide kennis van het bedrijf.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Fnac Darty en MediaMarkt Saturn sluiten inkoopalliantie

16/05/2018

De Franse elektronicaretailer Fnac Darty, de groep achter het Belgische Vanden Borre en het Nederlandse BCC, heeft een inkoopalliantie gesloten met concurrent MediaMarkt Saturn.

Amazon wil Walmart overtroeven in de Flipkart-deal

03/05/2018

De strijd om de Indische e-commercemarkt barst los: ook Amazon zou nu een gooi doen naar een meerderheidsaandeel in Flipkart. Daarmee hoopt het Walmart, dat al gesprekken was gestart met de Indische e-tailer, af te troeven.

"Amazon het goedkoopst, maar niet de beste service"

26/04/2018

Een onderzoek van De Standaard tussen honderd populaire elektrotoestellen wijst Amazon duidelijk aan als de goedkoopste. Klanten die een goede service willen, zijn echter beter af bij Coolblue en Media Markt.

Amazon brengt robots naar de huiskamer

24/04/2018

Amazon sleutelt in het geheim aan robots voor bij mensen thuis. Volgens persagentschap Bloomberg wil de technologiereus de robots nog dit jaar bij medewerkers in huis testen en de huisrobots mogelijk al in 2019 uitrollen.

Fnac Darty groeit verder dankzij samenwerkingen

23/04/2018

Elektronicareus Fnac Darty zag in het eerste kwartaal van 2018 de omzet licht groeien. De groep boekte naar eigen zeggen grote vooruitgang in zijn herstelplan: eind 2018 wil het bedrijf voor 130 miljoen euro aan synergievoordelen realiseren.

De ‘Schnäppcam’ lokt klanten weer naar de winkel

16/04/2018

De strijd aanbinden met webshops lijkt in deze tijd een verloren zaak voor veel fysieke winkels, maar niet alle winkeliers gooien zomaar de handdoek in de ring. Dat bewijst een Duitse witgoedhandelaar die een originele manier vond om klanten te lokken.