MyCom verandert opnieuw van eigenaar | RetailDetail

MyCom verandert opnieuw van eigenaar

MyCom verandert opnieuw van eigenaar

Computerwinkelketen MyCom verandert enkele maanden na de doorstart opnieuw van eigenaar. De keten werd enkele maanden geleden gered van een gewisse dood door Relevant Holdings, maar is nu verkocht aan twee ondernemers.

Samenwerking met Relevant Holdings

De keten is sinds 1 januari in handen van franchisenemer Peter Groenewoud en voormalig commercieel manager Marco Heestermans. Voor het faillissement was MyCom een onderdeel van de BAS Group.


Bij de doorstart overleefden niet alle winkels. Slechts 22 van de 41 filialen konden na de overname van Relevant Holdings opnieuw de deuren openen. Relevant Holdings kreeg bij het faillissement van de BAS Group ook zusterketens Dixons en iCentre in handen.


"De activiteiten van een pur sang computerspecialist als MyCom en een telecomretailer als Relevant Holdings verdienen beide een scherpe focus en die wordt hiermee het beste gediend", zegt Henk Kamsteeg, voorzitter van de raad van bestuur bij Relevant Holdings, over de reden waarom de keten van de hand werd gedaan.


In de nieuwe structuur van MyCom wordt Peter Groenewoud, die al vijf winkels in handen had, CFO. Heestermans gaat aan de slag als CEO. Beide heren hopen in de toekomst toch nog samen te werken met Relevant Holdings, om zo te kunnen genieten van de uitgebreide kennis van het bedrijf.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Samsung maakt zich zorgen over eigen groei

06/07/2018

Technologiegigant Samsung is niet positief over de eigen resultaten. Het Zuid-Koreaanse bedrijf verwacht een niet al te geweldige groei in het tweede kwartaal van dit jaar: de verkoop van smartphones stelt teleur.

Ceconomy verkoopt zijn Russische divisie

21/06/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, werd nooit succesvol op de Russische markt. Het heeft nu een ruildeal bereikt met de lokale elektroketen M.video, waarin het ook een participatie neemt.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.

Coolblue sluit honderden webshops

11/06/2018

Webshopgroep Coolblue gaat een eind maken aan zijn honderden afzonderlijke webshops (denk aan smartphonestore.nl of pdashop.be). In de plaats daarvan wordt alles gecentraliseerd op de Coolblue-pagina, waardoor een uitbreiding naar andere talen en landen veel sneller zou kunnen gebeuren.

Leapp failliet, hoopt op doorstart

11/06/2018

Leapp, een verkoper van tweedehands Apple-toestellen, is failliet. Dat meldt de retailer op zijn website. De curator onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor een doorstart.