Newegg levert nu ook in Nederland

Newegg levert nu ook in Nederland

Het Amerikaanse webwarenhuis Newegg heeft Nederland toegevoegd aan de landenlijst waar het online bestellingen aflevert. De komst naar Nederland kadert voor Newegg in een ruimere expansiezet naar voor het eerst ook niet-Engelstalige landen.

Verdubbeling aantal afzetmarkten

Newegg is vooral gekend als online verkoper van elektronica, computeronderdelen en software. Toch is het aanbod een pak ruimer en bevat het onder meer ook producten voor dierenverzorging en benodigdheden voor huis en tuin. Het totale assortiment bestaat uit zo’n 10,5 miljoen referenties.

 

Tot nog toe was Newegg actief in de VS, Canada, het Verenigd Koninkrijk en Australië. Daar komen nu India, Singapore, Nieuw-Zeeland, Polen, Ierland en Nederland bij.

 

Aanvankelijk was de intrede in de Nederlandse markt al gepland voor eind juni, maar dat is uiteindelijk dus iets later geworden. De verkoopsite is overigens nog steeds niet vertaald in het Nederlands. Bovendien is slechts een gedeelte van het gamma beschikbaar voor de Nederlandse consument. De prijzen worden wel in euro vermeld.

 

Extra betalen voor spoedbestelling

De levering vanuit de VS kost 7,62 euro indien de consument zich tevreden stelt met de klassieke afleveringstermijn van vier tot acht dagen. Wil hij een spoedbestelling binnen de twee à drie werkdagen, dan wordt 13,32 euro aangerekend.

 

Het e-commercebedrijf staat niettemin gekend om zijn scherpe tarieven. Daarnaast biedt het een gamma unieke producten aan.

Tags: