Newegg levert nu ook in Nederland | RetailDetail

Newegg levert nu ook in Nederland

Newegg levert nu ook in Nederland

Het Amerikaanse webwarenhuis Newegg heeft Nederland toegevoegd aan de landenlijst waar het online bestellingen aflevert. De komst naar Nederland kadert voor Newegg in een ruimere expansiezet naar voor het eerst ook niet-Engelstalige landen.

Verdubbeling aantal afzetmarkten

Newegg is vooral gekend als online verkoper van elektronica, computeronderdelen en software. Toch is het aanbod een pak ruimer en bevat het onder meer ook producten voor dierenverzorging en benodigdheden voor huis en tuin. Het totale assortiment bestaat uit zo’n 10,5 miljoen referenties.

 

Tot nog toe was Newegg actief in de VS, Canada, het Verenigd Koninkrijk en Australië. Daar komen nu India, Singapore, Nieuw-Zeeland, Polen, Ierland en Nederland bij.

 

Aanvankelijk was de intrede in de Nederlandse markt al gepland voor eind juni, maar dat is uiteindelijk dus iets later geworden. De verkoopsite is overigens nog steeds niet vertaald in het Nederlands. Bovendien is slechts een gedeelte van het gamma beschikbaar voor de Nederlandse consument. De prijzen worden wel in euro vermeld.

 

Extra betalen voor spoedbestelling

De levering vanuit de VS kost 7,62 euro indien de consument zich tevreden stelt met de klassieke afleveringstermijn van vier tot acht dagen. Wil hij een spoedbestelling binnen de twee à drie werkdagen, dan wordt 13,32 euro aangerekend.

 

Het e-commercebedrijf staat niettemin gekend om zijn scherpe tarieven. Daarnaast biedt het een gamma unieke producten aan.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Samsung maakt zich zorgen over eigen groei

06/07/2018

Technologiegigant Samsung is niet positief over de eigen resultaten. Het Zuid-Koreaanse bedrijf verwacht een niet al te geweldige groei in het tweede kwartaal van dit jaar: de verkoop van smartphones stelt teleur.

Ceconomy verkoopt zijn Russische divisie

21/06/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, werd nooit succesvol op de Russische markt. Het heeft nu een ruildeal bereikt met de lokale elektroketen M.video, waarin het ook een participatie neemt.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.

Coolblue sluit honderden webshops

11/06/2018

Webshopgroep Coolblue gaat een eind maken aan zijn honderden afzonderlijke webshops (denk aan smartphonestore.nl of pdashop.be). In de plaats daarvan wordt alles gecentraliseerd op de Coolblue-pagina, waardoor een uitbreiding naar andere talen en landen veel sneller zou kunnen gebeuren.

Leapp failliet, hoopt op doorstart

11/06/2018

Leapp, een verkoper van tweedehands Apple-toestellen, is failliet. Dat meldt de retailer op zijn website. De curator onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor een doorstart.