Newegg levert nu ook in Nederland | RetailDetail

Newegg levert nu ook in Nederland

Newegg levert nu ook in Nederland

Het Amerikaanse webwarenhuis Newegg heeft Nederland toegevoegd aan de landenlijst waar het online bestellingen aflevert. De komst naar Nederland kadert voor Newegg in een ruimere expansiezet naar voor het eerst ook niet-Engelstalige landen.

Verdubbeling aantal afzetmarkten

Newegg is vooral gekend als online verkoper van elektronica, computeronderdelen en software. Toch is het aanbod een pak ruimer en bevat het onder meer ook producten voor dierenverzorging en benodigdheden voor huis en tuin. Het totale assortiment bestaat uit zo’n 10,5 miljoen referenties.

 

Tot nog toe was Newegg actief in de VS, Canada, het Verenigd Koninkrijk en Australië. Daar komen nu India, Singapore, Nieuw-Zeeland, Polen, Ierland en Nederland bij.

 

Aanvankelijk was de intrede in de Nederlandse markt al gepland voor eind juni, maar dat is uiteindelijk dus iets later geworden. De verkoopsite is overigens nog steeds niet vertaald in het Nederlands. Bovendien is slechts een gedeelte van het gamma beschikbaar voor de Nederlandse consument. De prijzen worden wel in euro vermeld.

 

Extra betalen voor spoedbestelling

De levering vanuit de VS kost 7,62 euro indien de consument zich tevreden stelt met de klassieke afleveringstermijn van vier tot acht dagen. Wil hij een spoedbestelling binnen de twee à drie werkdagen, dan wordt 13,32 euro aangerekend.

 

Het e-commercebedrijf staat niettemin gekend om zijn scherpe tarieven. Daarnaast biedt het een gamma unieke producten aan.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Zo vertelt Philips Hue een emotioneel merkverhaal op de winkelvloer

24/05/2018

De geconnecteerde Hue-lampen bezorgen de verlichtingsmarkt nieuwe impulsen. Maar hoe breng je de klantreis in kaart voor een volstrekt nieuwe productcategorie? Dat is de uitdaging voor de trademarketingafdeling van Philips Lighting.

Verovering van Europa loopt voor Xiaomi via Parijs

23/05/2018

De Chinese smartphonefabrikant opende zopas een fysieke winkel in Parijs. Die betekent het vervolg van een ambitieus Europees expansieplan, maar het merk droomt ook hardop van een lancering in de Verenigde Staten.

Fnac Darty en MediaMarkt Saturn sluiten inkoopalliantie

16/05/2018

De Franse elektronicaretailer Fnac Darty, de groep achter het Belgische Vanden Borre en het Nederlandse BCC, heeft een inkoopalliantie gesloten met concurrent MediaMarkt Saturn.

Amazon wil Walmart overtroeven in de Flipkart-deal

03/05/2018

De strijd om de Indische e-commercemarkt barst los: ook Amazon zou nu een gooi doen naar een meerderheidsaandeel in Flipkart. Daarmee hoopt het Walmart, dat al gesprekken was gestart met de Indische e-tailer, af te troeven.

"Amazon het goedkoopst, maar niet de beste service"

26/04/2018

Een onderzoek van De Standaard tussen honderd populaire elektrotoestellen wijst Amazon duidelijk aan als de goedkoopste. Klanten die een goede service willen, zijn echter beter af bij Coolblue en Media Markt.

Amazon brengt robots naar de huiskamer

24/04/2018

Amazon sleutelt in het geheim aan robots voor bij mensen thuis. Volgens persagentschap Bloomberg wil de technologiereus de robots nog dit jaar bij medewerkers in huis testen en de huisrobots mogelijk al in 2019 uitrollen.