Nieuwe flagshipstore Amac in Rotterdam

Nieuwe flagshipstore Amac in Rotterdam

Nieuwe flagshipstore Amac in Rotterdam

Eind deze maand opent Amac een nieuwe flagshipstore in Rotterdam. Amac is een premium reseller van Apple en volgens eigenaar Ed Bindels is er nog ruimte voor expansie van de keten in Nederland.

 

Toename aantal klanten

Amac heeft momenteel 22 vestigingen in Nederland, waarvan al twee in Rotterdam. CEO Ed Bindels ziet echter nog ruimte voor meer winkels. “Door het succes van Apple en de verbreding van het productaanbod is er sprake van een grote toename van het aantal klanten in de bestaande winkels”, stelt hij aan RetailNews.

 

Naast het verkopen van Apple-producten en accessoires voor Apple-producten van andere merken, richt Amac zich ook op het geven van cursussen. Daarom komen er in de nieuwe flagshipstore ook twee trainingsruimtes. Er is verder ruimte voor veertien flexplekken waar klanten worden geholpen en een eigen technische dienst.

 

Het voorbije boekjaar, dat in maart werd afgesloten, haalde Amac een omzet van net geen 90 miljoen euro.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Leapp maakt doorstart in Nederland

20/07/2018

Leapp , een retailer van tweedehands Apple-toestellen, maakt in Nederland een doorstart onder leiding van het investeringsbedrijf van de oprichter. Begin juni ging de keten failliet, maar eind juli zou ze al opnieuw starten.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Samsung maakt zich zorgen over eigen groei

06/07/2018

Technologiegigant Samsung is niet positief over de eigen resultaten. Het Zuid-Koreaanse bedrijf verwacht een niet al te geweldige groei in het tweede kwartaal van dit jaar: de verkoop van smartphones stelt teleur.

Ceconomy verkoopt zijn Russische divisie

21/06/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, werd nooit succesvol op de Russische markt. Het heeft nu een ruildeal bereikt met de lokale elektroketen M.video, waarin het ook een participatie neemt.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.