Ook Media Markt gaat 3D | RetailDetail

Ook Media Markt gaat 3D

Ook Media Markt gaat 3D

Ook Media Markt werpt op de markt van het 3D-printen: de elektronicaketen gaat een 3D-shop openen in het filiaal in Arnhem. Daar kunnen klanten een eigen ontwerp laten printen.

3D-printing workshop

De shop-in-shop, in samenwerking met Fablab Arnhem en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, biedt tien 3D-printers waar klanten mee aan de slag kunnen. Elke woensdag wordt er ook een workshop gehouden, zodat klanten kunnen leren hoe ze met die printers moeten werken.

 

Steeds meer retailers maken de stap naar 3D-printen voor hun klanten: zo biedt Hema al de mogelijkheid om juwelen en telefoonhoesjes te laten printen, maar daar moet de klant wel zijn ontwerpen doorsturen via een website en niet in de winkel zelf. Ook Amazon heeft sinds kort een afdeling voor producten die met een 3D-printer zijn gemaakt.

 

3D-printers zijn al een tijdje een grote hype, maar blijken sinds kort dus ook echt hun weg gevonden te hebben naar de consumentenmarkt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Leapp maakt doorstart in Nederland

20/07/2018

Leapp , een retailer van tweedehands Apple-toestellen, maakt in Nederland een doorstart onder leiding van het investeringsbedrijf van de oprichter. Begin juni ging de keten failliet, maar eind juli zou ze al opnieuw starten.

Samsung maakt zich zorgen over eigen groei

06/07/2018

Technologiegigant Samsung is niet positief over de eigen resultaten. Het Zuid-Koreaanse bedrijf verwacht een niet al te geweldige groei in het tweede kwartaal van dit jaar: de verkoop van smartphones stelt teleur.

Ceconomy verkoopt zijn Russische divisie

21/06/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, werd nooit succesvol op de Russische markt. Het heeft nu een ruildeal bereikt met de lokale elektroketen M.video, waarin het ook een participatie neemt.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.

Coolblue sluit honderden webshops

11/06/2018

Webshopgroep Coolblue gaat een eind maken aan zijn honderden afzonderlijke webshops (denk aan smartphonestore.nl of pdashop.be). In de plaats daarvan wordt alles gecentraliseerd op de Coolblue-pagina, waardoor een uitbreiding naar andere talen en landen veel sneller zou kunnen gebeuren.