Optie1 mikt op groei met 50 winkels | RetailDetail

Optie1 mikt op groei met 50 winkels

Optie1 mikt op groei met 50 winkels

De telecomketen Optie1 wil eind 2016 met vijftig vestigingen zijn uitgebreid. Het is daarvoor op zoek naar nieuwe franchisenemers, maar het denkt ook aan extra filialen voor ondernemers die nu al een filiaal beheren.

Lokale specialist

Momenteel heeft Optie1 70 eigen vestigingen, waaronder elf winkels van One Mobility en GSMSHOP, die vorig jaar werden omgebouwd. Optie1 heeft ook een meerderheidsaandeel in Phone House, maar zou voor de uitbreiding enkel kijken naar nieuwe winkels van Optie1. Dat bevestigt een woordvoerder aan RetailNews.


Voor de nieuwe vestigingen denkt Optie1 ook aan kleinere plaatsen, waar het kan fungeren als de lokale specialist. "We houden van lokaal ondernemerschap, met oog voor de omgeving", aldus een woordvoerder van de winkelketen.


Optie1 heeft sinds kort overigens nog een samenwerking met Leapp, een tweedehands Apple-verkoper. Er werden in het kader van die overeenkomst al enkele shop-in-shops geopend in filialen van Optie1.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Leapp maakt doorstart in Nederland

20/07/2018

Leapp , een retailer van tweedehands Apple-toestellen, maakt in Nederland een doorstart onder leiding van het investeringsbedrijf van de oprichter. Begin juni ging de keten failliet, maar eind juli zou ze al opnieuw starten.

Samsung maakt zich zorgen over eigen groei

06/07/2018

Technologiegigant Samsung is niet positief over de eigen resultaten. Het Zuid-Koreaanse bedrijf verwacht een niet al te geweldige groei in het tweede kwartaal van dit jaar: de verkoop van smartphones stelt teleur.

Ceconomy verkoopt zijn Russische divisie

21/06/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, werd nooit succesvol op de Russische markt. Het heeft nu een ruildeal bereikt met de lokale elektroketen M.video, waarin het ook een participatie neemt.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.

Coolblue sluit honderden webshops

11/06/2018

Webshopgroep Coolblue gaat een eind maken aan zijn honderden afzonderlijke webshops (denk aan smartphonestore.nl of pdashop.be). In de plaats daarvan wordt alles gecentraliseerd op de Coolblue-pagina, waardoor een uitbreiding naar andere talen en landen veel sneller zou kunnen gebeuren.