Paradigit maakt beperkte doorstart

Paradigit maakt beperkte doorstart

Computerketen Paradigit verdwijnt dan toch niet volledig uit het straatbeeld na het faillissement van een week geleden. De drie grootste winkels overleven het kapblok, waardoor ook de helft van de werknemers aan de slag kan blijven.

 

“Toekomst zeker gesteld”

De winkels die openblijven na de doorstart zijn de filialen in Eindhoven, Utrecht en Maastricht. Zij zullen samen verdergaan met de webwinkel van Paradigit, die niet getroffen was door het eerdere faillissement, omdat die is ondergebracht in een apart bedrijf.

 

"We hebben de toekomst van ons bedrijf zeker gesteld, waarbij de fysieke winkel een verlengstuk is van de online strategie." aldus Arjen de Koning, oprichter en eigenaar van Paradigit, op de website van het bedrijf.

 

De drie winkels nemen samen met de webshop ook alle garantieaanvragen van de andere winkels over. "We vinden het belangrijk dat klanten de service krijgen die ze van Paradigit gewend zijn. Voor alle garantieaanvragen kunnen klanten daarom blijvend terecht op Paradigit.nl en in onze winkels in Eindhoven, Utrecht en Maastricht."

 

Voor het faillissement had Paradigit nog 17 winkels in Nederland, waarvan 12 eigen winkels. Daarnaast waren er ook nog eens 5 shop-in-shops bij V&D. Die waren nog maar pas sinds eind vorig jaar geopend en er waren zelfs plannen om er in de toekomst 20 tot 35 te openen. In de zomer van 2015 sloten er ook al tien vestigingen van de toen nog 22 winkels van Paradigit.