Philips vist niet op Bang & Olufsen

Philips vist niet op Bang & Olufsen

Philips zou geen interesse hebben in een overname van Bang & Olufsen. Dat heeft een woordvoerder van het bedrijf tegen de Deense financiële krant Borsen gezegd.

Diverse biedingen voor Deens bedrijf

Bang & Olufsen zakte de voorbije drie jaar in het rood als gevolg van een foute inschatting van de markt. Het Deense bedrijf bleef bij dure televisies zweren, terwijl Aziatische producenten met veel goedkopere versies op de proppen kwamen.

 

Als redplank kijkt Bang & Olufsen onder meer naar een mogelijke overnemer uit. Vorige maand kondigde het daarbij aan diverse voorstellen te hebben ontvangen, die zouden kunnen leiden tot het uitbrengen van een formeel bod op een deel of de totaliteit van het bedrijf.

 

Philips zou echter niet tot de kandidaat-overnemers behoren. Tussen het Deense en het Nederlandse bedrijf botert het trouwens al niet zo. De Denen dienden een miljoeneneis in tegen het Nederlandse concern, omdat het de prijzen voor componenten van televisies tussen 1996 en 2006 kunstmatig hoog had gehouden, door afspraken te maken met onder meer LG, Samsung en Panasonic. Philips werd voor die afspraken al eerder veroordeeld.

Tags: