Philips vist niet op Bang & Olufsen | RetailDetail

Philips vist niet op Bang & Olufsen

Philips vist niet op Bang & Olufsen

Philips zou geen interesse hebben in een overname van Bang & Olufsen. Dat heeft een woordvoerder van het bedrijf tegen de Deense financiële krant Borsen gezegd.

Diverse biedingen voor Deens bedrijf

Bang & Olufsen zakte de voorbije drie jaar in het rood als gevolg van een foute inschatting van de markt. Het Deense bedrijf bleef bij dure televisies zweren, terwijl Aziatische producenten met veel goedkopere versies op de proppen kwamen.

 

Als redplank kijkt Bang & Olufsen onder meer naar een mogelijke overnemer uit. Vorige maand kondigde het daarbij aan diverse voorstellen te hebben ontvangen, die zouden kunnen leiden tot het uitbrengen van een formeel bod op een deel of de totaliteit van het bedrijf.

 

Philips zou echter niet tot de kandidaat-overnemers behoren. Tussen het Deense en het Nederlandse bedrijf botert het trouwens al niet zo. De Denen dienden een miljoeneneis in tegen het Nederlandse concern, omdat het de prijzen voor componenten van televisies tussen 1996 en 2006 kunstmatig hoog had gehouden, door afspraken te maken met onder meer LG, Samsung en Panasonic. Philips werd voor die afspraken al eerder veroordeeld.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ceconomy verkoopt zijn Russische divisie

21/06/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, werd nooit succesvol op de Russische markt. Het heeft nu een ruildeal bereikt met de lokale elektroketen M.video, waarin het ook een participatie neemt.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.

Coolblue sluit honderden webshops

11/06/2018

Webshopgroep Coolblue gaat een eind maken aan zijn honderden afzonderlijke webshops (denk aan smartphonestore.nl of pdashop.be). In de plaats daarvan wordt alles gecentraliseerd op de Coolblue-pagina, waardoor een uitbreiding naar andere talen en landen veel sneller zou kunnen gebeuren.

Leapp failliet, hoopt op doorstart

11/06/2018

Leapp, een verkoper van tweedehands Apple-toestellen, is failliet. Dat meldt de retailer op zijn website. De curator onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor een doorstart.

Coolblue lanceert reparatiedienst voor smartphones

04/06/2018

Coolblue heeft zich weer een extra stukje van de 'customer journey' toegeëigend: nu stort de Rotterdamse webshop(groep) zich ook op het herstellen van smartphones.