Provinciale verschillen bij populariteit Samsung en iPhone

Provinciale verschillen bij populariteit Samsung en iPhone

Uit onderzoek van Vergelijk.nl blijkt dat de populariteit van de iPhone- of van Samsung-smartphones voor een groot stuk afhankelijk is van de woonplaats van de consument. Zo is de iPhone het meest populair in de Randstad.

Ook bij andere producten

Vergelijk.nl deed onderzoek op basis van de bezochte pagina's en de manier waarop de website werd bezocht. Daaruit kon de prijsvergelijkingssite concluderen dat de telefoons van Samsung overal meer worden bekeken, maar dat het verschil in sommige provincies stukken groter is.


Zo worden er in Noord-Holland drie keer zoveel telefoons van Samsung bekeken ten opzichte van de iPhone. In Drenthe loopt dat aantal al op tot bijna zes keer zoveel. Hier moet natuurlijk wel aan toegevoegd worden dat Samsung over veel meer producten beschikt en in verschillende prijscategorieën. Het mag dus niet verbazen dat de producten meer worden bekeken.

 

Ook bij andere producten waar twee merken duidelijk tegen elkaar opboksen zijn er regionale verschillen. Zo zijn wasmachines van Miele een stuk populairder dan die van Bosch in Overijssel, Drenthe en Noord-Brabant. In Flevoland, Friesland en Groningen helt het voordeel dan weer naar Bosch.

Tags: