Stichter Bakker stapt uit BAS Group, Brussel nieuwe CEO

Stichter Bakker stapt uit BAS Group, Brussel nieuwe CEO

Steven Bakker stapt uit de BAS Group, eigenaar van de ketens MyCom, iCentre en Dixons. Hij heeft zijn meerderheidsbelang verkocht en vanaf morgen is Peter Brussel de nieuwe CEO van het bedrijf.

"Behoefte aan andersoortige CEO"

Bakker stichtte 18 jaar geleden de BAS Group zelf en hij zag het bedrijf uitgroeien tot een groep met meer dan 1.300 werknemers en een omzet van ongeveer 400 miljoen euro. Hij heeft nu zijn aandelen verkocht twee onbekende private investeerders, die al een deel van de aandelen in handen hadden. Een overnamebedrag werd niet bekend gemaakt.

 

"Een bedrijf heeft in elke fase van zijn bestaan behoefte aan een andersoortige CEO. Ik krijg veel energie van visieontwikkeling en innovatie, en daar is in deze fase van de BAS Group minder behoefte aan. Het komt nu meer aan op het managen van 1300 mensen en het realiseren van operational excellence", vertelt hij over zijn vertrek aan het Financiëele Dagblad.

 

Die nieuwe CEO heet Peter Brussel, in een vorig leven nog directeur bij branchegenoot BCC en bestuurslid bij Blokker Holding.

Tags: