Stichter Bakker stapt uit BAS Group, Brussel nieuwe CEO | RetailDetail

Stichter Bakker stapt uit BAS Group, Brussel nieuwe CEO

Stichter Bakker stapt uit BAS Group, Brussel nieuwe CEO

Steven Bakker stapt uit de BAS Group, eigenaar van de ketens MyCom, iCentre en Dixons. Hij heeft zijn meerderheidsbelang verkocht en vanaf morgen is Peter Brussel de nieuwe CEO van het bedrijf.

"Behoefte aan andersoortige CEO"

Bakker stichtte 18 jaar geleden de BAS Group zelf en hij zag het bedrijf uitgroeien tot een groep met meer dan 1.300 werknemers en een omzet van ongeveer 400 miljoen euro. Hij heeft nu zijn aandelen verkocht twee onbekende private investeerders, die al een deel van de aandelen in handen hadden. Een overnamebedrag werd niet bekend gemaakt.

 

"Een bedrijf heeft in elke fase van zijn bestaan behoefte aan een andersoortige CEO. Ik krijg veel energie van visieontwikkeling en innovatie, en daar is in deze fase van de BAS Group minder behoefte aan. Het komt nu meer aan op het managen van 1300 mensen en het realiseren van operational excellence", vertelt hij over zijn vertrek aan het Financiëele Dagblad.

 

Die nieuwe CEO heet Peter Brussel, in een vorig leven nog directeur bij branchegenoot BCC en bestuurslid bij Blokker Holding.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Samsung krijgt ervan langs van Chinezen

31/07/2018

Samsung stelt teleur in zijn tweede kwartaal: de elektronicaproducent ziet de omzet terugvallen door een tegenvallende smartphoneverkoop. De concurrentie van goedkopere producenten breekt het Zuid-Koreaanse bedrijf zuur op.

Coolblue is er voortaan ook in het Engels

25/07/2018

Elektronicaretailer Coolblue lanceert zijn website en app nu ook in het Engels. Het zegt daarmee Engelstalige klanten in de Benelux beter te willen bedienen. Van een stap richting buitenland is (nog) geen sprake, klinkt het.

Leapp maakt doorstart in Nederland

20/07/2018

Leapp , een retailer van tweedehands Apple-toestellen, maakt in Nederland een doorstart onder leiding van het investeringsbedrijf van de oprichter. Begin juni ging de keten failliet, maar eind juli zou ze al opnieuw starten.

Samsung maakt zich zorgen over eigen groei

06/07/2018

Technologiegigant Samsung is niet positief over de eigen resultaten. Het Zuid-Koreaanse bedrijf verwacht een niet al te geweldige groei in het tweede kwartaal van dit jaar: de verkoop van smartphones stelt teleur.

Ceconomy verkoopt zijn Russische divisie

21/06/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, werd nooit succesvol op de Russische markt. Het heeft nu een ruildeal bereikt met de lokale elektroketen M.video, waarin het ook een participatie neemt.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië.