Wii U al uitverkocht bij Game Mania

Wii U al uitverkocht bij Game Mania

Nederlandse consumenten blijken dol op de Wii U, de nieuwste spelconsole van Nintendo. Bijna twee maanden vóór de introductie in Nederland is Game Mania als eerste winkelketen al door zijn voorraad heen.

Als het regent in de VS, druppelt het in Nederland

Nintendo wil niet zeggen hoeveel exemplaren van de nieuwe spelcomputer van het merk aan Nederlandse winkels worden geleverd. Game Mania volgt daarmee het voorbeeld een aantal grote Amerikaanse winkelketens. Onder meer Game Spot, Best Buy, Target en Toys R Us zijn ook al vrijwel door hun voorraad heen.

 

Game Mania heeft nog wel enkele basispakketten beschikbaar, maar de Wii U-pakketten met meer opslaggeheugen en een meegeleverd spel zijn uitverkocht. Het gaat daarbij om het premiumpakket en het 'zombiepremiumpakket'. Concurrerende verkopers als Bart Smit en Bol.com zeggen deze nog wel op voorraad te hebben.

 

De gelimiteerde levering van spelcomputers aan winkels maakt onderdeel uit van de marketing van de apparaten. In 2006 vond er ook al een stormloop plaats op de Nintento Wii. Hiervan profiteerden online veilingsites als Marktplaats en Ebay. De Wii U is in Nederland officieel verkrijgbaar vanaf 30 november.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Samsung mikt op recordwinst in vierde kwartaal

09/01/2018

Het Koreaanse technologiebedrijf Samsung heeft in voorlopige kwartaalresultaten aangegeven dat het uitgaat van een recordwinst voor het vierde kwartaal van 2017. Toch lijkt het niet te kunnen voldoen aan de verwachtingen.

Media Markt zet in op expansie met nieuwe formaten

03/01/2018

Met lage prijzen alleen kom je er niet meer, beseft Media Markt. De elektronicaketen wil daarom inzetten op nieuwe formaten, shop-in-shops en diensten. De keten is in Nederland klaar voor een nieuwe fase, meent de nieuwe CEO Arnold Sporrel.

Medeoprichter MediaMarkt overleden

28/12/2017

Erich Kellerhals, een medeoprichter van elektronicaketen MediaMarkt, is op kerstdag overleden. De Duitser legde in 1979 de basis van wat later zou uitgroeien tot een van de grootste elektroketens wereldwijd. Erich Kellerhals werd 78.

Verwachtingen rond iPhone X teruggeschroefd

26/12/2017

Analisten hebben hun verwachtingen rond de iPhone X voor het komende kwartaal verlaagd. Naar verwachting zullen er slechts 25 miljoen toestellen besteld worden, terwijl er in het huidige kwartaal 30 miljoen horen te worden verkocht.

Online drijvende factor voor moederbedrijf Media Markt

19/12/2017

In het boekjaar 2016/2017 is de omzet van CECONOMY, het nieuwe moederbedrijf van Media Markt en Saturn, met 1,3% gegroeid. Daarbij was vooral de online omzet een drijvende factor.

Carrefour en Fnac Darty denken aan inkoopalliantie

01/12/2017

Supermarktbedrijf Carrefour en elektronicaverkoper Fnac Darty denken eraan om een alliantie te vormen voor hun elektronica-aankopen. Door die bundeling van krachten kunnen ze de prijzen immers drukken.

Back to top