Wii U al uitverkocht bij Game Mania | RetailDetail

Wii U al uitverkocht bij Game Mania

Wii U al uitverkocht bij Game Mania

Nederlandse consumenten blijken dol op de Wii U, de nieuwste spelconsole van Nintendo. Bijna twee maanden vóór de introductie in Nederland is Game Mania als eerste winkelketen al door zijn voorraad heen.

Als het regent in de VS, druppelt het in Nederland

Nintendo wil niet zeggen hoeveel exemplaren van de nieuwe spelcomputer van het merk aan Nederlandse winkels worden geleverd. Game Mania volgt daarmee het voorbeeld een aantal grote Amerikaanse winkelketens. Onder meer Game Spot, Best Buy, Target en Toys R Us zijn ook al vrijwel door hun voorraad heen.

 

Game Mania heeft nog wel enkele basispakketten beschikbaar, maar de Wii U-pakketten met meer opslaggeheugen en een meegeleverd spel zijn uitverkocht. Het gaat daarbij om het premiumpakket en het 'zombiepremiumpakket'. Concurrerende verkopers als Bart Smit en Bol.com zeggen deze nog wel op voorraad te hebben.

 

De gelimiteerde levering van spelcomputers aan winkels maakt onderdeel uit van de marketing van de apparaten. In 2006 vond er ook al een stormloop plaats op de Nintento Wii. Hiervan profiteerden online veilingsites als Marktplaats en Ebay. De Wii U is in Nederland officieel verkrijgbaar vanaf 30 november.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ceconomy verkoopt zijn Russische divisie

21/06/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, werd nooit succesvol op de Russische markt. Het heeft nu een ruildeal bereikt met de lokale elektroketen M.video, waarin het ook een participatie neemt.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.

Coolblue sluit honderden webshops

11/06/2018

Webshopgroep Coolblue gaat een eind maken aan zijn honderden afzonderlijke webshops (denk aan smartphonestore.nl of pdashop.be). In de plaats daarvan wordt alles gecentraliseerd op de Coolblue-pagina, waardoor een uitbreiding naar andere talen en landen veel sneller zou kunnen gebeuren.

Leapp failliet, hoopt op doorstart

11/06/2018

Leapp, een verkoper van tweedehands Apple-toestellen, is failliet. Dat meldt de retailer op zijn website. De curator onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor een doorstart.

Coolblue lanceert reparatiedienst voor smartphones

04/06/2018

Coolblue heeft zich weer een extra stukje van de 'customer journey' toegeëigend: nu stort de Rotterdamse webshop(groep) zich ook op het herstellen van smartphones.