Wii U al uitverkocht bij Game Mania | RetailDetail

Wii U al uitverkocht bij Game Mania

Wii U al uitverkocht bij Game Mania

Nederlandse consumenten blijken dol op de Wii U, de nieuwste spelconsole van Nintendo. Bijna twee maanden vóór de introductie in Nederland is Game Mania als eerste winkelketen al door zijn voorraad heen.

Als het regent in de VS, druppelt het in Nederland

Nintendo wil niet zeggen hoeveel exemplaren van de nieuwe spelcomputer van het merk aan Nederlandse winkels worden geleverd. Game Mania volgt daarmee het voorbeeld een aantal grote Amerikaanse winkelketens. Onder meer Game Spot, Best Buy, Target en Toys R Us zijn ook al vrijwel door hun voorraad heen.

 

Game Mania heeft nog wel enkele basispakketten beschikbaar, maar de Wii U-pakketten met meer opslaggeheugen en een meegeleverd spel zijn uitverkocht. Het gaat daarbij om het premiumpakket en het 'zombiepremiumpakket'. Concurrerende verkopers als Bart Smit en Bol.com zeggen deze nog wel op voorraad te hebben.

 

De gelimiteerde levering van spelcomputers aan winkels maakt onderdeel uit van de marketing van de apparaten. In 2006 vond er ook al een stormloop plaats op de Nintento Wii. Hiervan profiteerden online veilingsites als Marktplaats en Ebay. De Wii U is in Nederland officieel verkrijgbaar vanaf 30 november.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Slimme koelkast Samsung bestelt bij Albert Heijn

14/03/2018

Samsung en Albert Heijn gaan samenwerken voor online boodschappen: de nieuwe koelkasten van Samsung laten je vanop afstand in de koelkast kijken, waarna je met de Appie-app meteen de ontbrekende boodschappen kan bestellen.

Media Saturn lanceert eerste kassaloze winkel in Oostenrijk

12/03/2018

Saturn opende vandaag Europa's allereerste kassaloze elektronicawinkel in Oostenrijk. De voormalige Metro Group-keten biedt zijn klanten het gebruikelijke advies bij aankoop, maar betalen moet gebeuren via een app.

Online en offline prijzen Media Markt gelijk getrokken

26/02/2018

Ceconomy gaat de online en offline prijzen bij Media Markt en Saturn gelijktrekken. De digitale prijskaarten die al een tijdje te vinden zijn in de winkels maken dat mogelijk, omdat die in real-time kunnen worden aangepast.

Voor het eerst minder smartphones verkocht

22/02/2018

2017 mag dan alweer een recordjaar zijn voor de smartphoneverkopers, toch begint de markt af te koelen: in het vierde kwartaal gingen voor het eerst sinds 2004 wereldwijd minder smartphones over de toonbank.

Fusie legde Fnac Darty geen windeieren

22/02/2018

De Franse entertainment- en elektroretailer Fnac Darty, de groep boven het Belgische Vanden Borre en het Nederlandse BCC, heeft “een solide 2017” achter de rug. De omzet steeg immers met bijna 40%.

Ceconomy vindt vooral online groei

09/02/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van Media Markt en Saturn, heeft in het eerste kwartaal van het lopende boekjaar een kleine omzetstijging weten te behalen dankzij een sterkere online verkoop. Zoals verwacht viel de winst wel terug.

Back to top