Wii U al uitverkocht bij Game Mania

Wii U al uitverkocht bij Game Mania

Nederlandse consumenten blijken dol op de Wii U, de nieuwste spelconsole van Nintendo. Bijna twee maanden vóór de introductie in Nederland is Game Mania als eerste winkelketen al door zijn voorraad heen.

Als het regent in de VS, druppelt het in Nederland

Nintendo wil niet zeggen hoeveel exemplaren van de nieuwe spelcomputer van het merk aan Nederlandse winkels worden geleverd. Game Mania volgt daarmee het voorbeeld een aantal grote Amerikaanse winkelketens. Onder meer Game Spot, Best Buy, Target en Toys R Us zijn ook al vrijwel door hun voorraad heen.

 

Game Mania heeft nog wel enkele basispakketten beschikbaar, maar de Wii U-pakketten met meer opslaggeheugen en een meegeleverd spel zijn uitverkocht. Het gaat daarbij om het premiumpakket en het 'zombiepremiumpakket'. Concurrerende verkopers als Bart Smit en Bol.com zeggen deze nog wel op voorraad te hebben.

 

De gelimiteerde levering van spelcomputers aan winkels maakt onderdeel uit van de marketing van de apparaten. In 2006 vond er ook al een stormloop plaats op de Nintento Wii. Hiervan profiteerden online veilingsites als Marktplaats en Ebay. De Wii U is in Nederland officieel verkrijgbaar vanaf 30 november.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Service is de sleutel voor jarig Keymusic

10/11/2017

De fysieke muziekwinkel heeft zeker nog bestaansrecht, zegt CEO Francky Dedeyne van Keymusic, dat zijn 25e verjaardag viert. "Als je oplossingen verkoopt, speelt prijs minder", stelt hij. Groei komt uit een franchiseconcept, bovendien lonkt het buitenland.

Pieter Haas, CEO Ceconomy: "Wij verkopen een digitaal leven aan de consument"

03/11/2017

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, heeft de sleutel in handen voor de verdere consolidatie van de elektronicasector in Europa. De retailer wordt een verkoper van diensten en oplossingen: “We helpen mensen de juiste beslissingen te nemen.”

Ceconomy groeit verder in transitiejaar

26/10/2017

In het vierde kwartaal van zijn boekjaar is Ceconomy, voorheen onderdeel van de Duitse Metro Group, met 4,6% gegroeid naar 5,264 miljard euro. Vooral online zette het moederbedrijf van onder andere Media Markt grote stappen.

Google wil gaan verkopen in Google Shops

20/10/2017

Google opende vorig jaar al zijn eerste Google Shop als pop-upwinkel in New York, maar daar werden geen producten verkocht. Met de lancering van de nieuwe Google Pixel-smartphones wil de internetreus dat wel gaan doen.

Fnac Darty groeit met 6 procent in derde kwartaal

20/10/2017

In het derde kwartaal van 2017 is de omzet Fnac Darty met 6% gegroeid naar 1,792 miljard euro. Daarbij meldt het bedrijf tevens dat de integratie van Fnac en Darty voorloopt op schema. Ook in de Benelux was er sprake van groei.

Topman Samsung stapt op, ondanks recordwinst

13/10/2017

Het Zuid-Koreaanse Samsung heeft ook in het afgelopen kwartaal een recordwinst gehaald, dankzij sterke prestaties van de chipdivisie. Dat hield een van de drie CEO’s echter niet tegen om op te stappen.

Back to top