Wii U al uitverkocht bij Game Mania

Wii U al uitverkocht bij Game Mania

Nederlandse consumenten blijken dol op de Wii U, de nieuwste spelconsole van Nintendo. Bijna twee maanden vóór de introductie in Nederland is Game Mania als eerste winkelketen al door zijn voorraad heen.

Als het regent in de VS, druppelt het in Nederland

Nintendo wil niet zeggen hoeveel exemplaren van de nieuwe spelcomputer van het merk aan Nederlandse winkels worden geleverd. Game Mania volgt daarmee het voorbeeld een aantal grote Amerikaanse winkelketens. Onder meer Game Spot, Best Buy, Target en Toys R Us zijn ook al vrijwel door hun voorraad heen.

 

Game Mania heeft nog wel enkele basispakketten beschikbaar, maar de Wii U-pakketten met meer opslaggeheugen en een meegeleverd spel zijn uitverkocht. Het gaat daarbij om het premiumpakket en het 'zombiepremiumpakket'. Concurrerende verkopers als Bart Smit en Bol.com zeggen deze nog wel op voorraad te hebben.

 

De gelimiteerde levering van spelcomputers aan winkels maakt onderdeel uit van de marketing van de apparaten. In 2006 vond er ook al een stormloop plaats op de Nintento Wii. Hiervan profiteerden online veilingsites als Marktplaats en Ebay. De Wii U is in Nederland officieel verkrijgbaar vanaf 30 november.

Tags: