Chocolate Company vindt masterfranchiser voor Singapore | RetailDetail

Chocolate Company vindt masterfranchiser voor Singapore

Chocolate Company vindt masterfranchiser voor Singapore

Chocolate Company heeft een contract op zak met een masterfranchiser die de formule in Singapore in de markt gaat zetten. De Nederlandse chocoladeketen mikt binnen het anderhalf jaar op twee vestigingen in het Aziatische land... om te beginnnen.

'Small affordable luxury'

Die eerste twee winkels zijn maar een begin, want de Nederlandse chocoladeketen Chocolate Company in Singapore ruimte voor zeker acht winkels, vertelt mede-eigenaar Alexander de Ronde Bresser in het februarinummer van RetailTrends.

 

Chocolade is in Azië een 'small affordable luxury', een haalbaar én betaalbaar verwenmomentje dat mensen zich snel kunnen aanschaffen eens ze er financieel wat beter voorstaan.

 

Retailconcept voor funshopping

Ook in eigen land ziet de groep, die momenteel zeven winkels heeft in Nederland en twee in Duitsland, nieuwe groeikansen. Begin dit jaar ontvouwde Alexander de Ronde Bresser nog ambitieuze plannen om de komende jaren uit te breiden naar 70 tot 90 vestigingen.

 

De topman van Chocolate Company denkt dan aan shop-in-shops naar het voorbeeld van het concept bij moderetailer SETS in De Pijp in Amsterdam. "In de loop van dit jaar gaan we dergelijke samenwerkingen daarom uitbouwen bij andere retailers die zich richten op funshopping", zo klinkt het.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Colruyt Group presteert beter dan verwacht

19/06/2018

Mede dank zij een sterk eindejaar kon Colruyt Group afgelopen boekjaar opnieuw z’n marktaandeel licht verhogen. Een beetje tegen de verwachtingen in bleven de marges op peil. Ook de onlineactiviteiten deden het goed.

Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.

Jumbo richt Belgische vennootschap op

13/06/2018

De Nederlandse supermarktketen Jumbo lijkt nu echt op weg naar België: ze heeft immers recent in Antwerpen de vennootschap bvba Jumbo België opgericht.

Carrefour in zee met Google

12/06/2018

De digitale transformatie van retailgroep Carrefour komt in een versnelling door een partnerschap met Google. Franse consumenten zullen kennismaken met nieuwe retailmodellen en koopervaringen, zegt de retailer.

Nieuw etiket Albert Heijn toont toegevoegde suikers

11/06/2018

Albert Heijn wil transparanter communiceren over de voedingswaarde van zijn huismerken: een nieuw etiket biedt meer informatie. Bovendien start de retailer een suikercampagne en haalt een miljard suikerklontjes uit zijn producten.  

Bavaria wordt Swinkels Family Brewers

11/06/2018

Brouwerijgroep Bavaria (bekend van bieren als Bavaria, Swinckels, Palm en Rodenbach) kiest voor "een nieuwe naam die beter past bij de grote verscheidenheid aan merken die ze produceert": de groep neemt de naam van de eigenaarsfamilie, Swinkels, aan.