Chocolate Company vindt masterfranchiser voor Singapore

Chocolate Company vindt masterfranchiser voor Singapore

Chocolate Company heeft een contract op zak met een masterfranchiser die de formule in Singapore in de markt gaat zetten. De Nederlandse chocoladeketen mikt binnen het anderhalf jaar op twee vestigingen in het Aziatische land... om te beginnnen.

'Small affordable luxury'

Die eerste twee winkels zijn maar een begin, want de Nederlandse chocoladeketen Chocolate Company in Singapore ruimte voor zeker acht winkels, vertelt mede-eigenaar Alexander de Ronde Bresser in het februarinummer van RetailTrends.

 

Chocolade is in Azië een 'small affordable luxury', een haalbaar én betaalbaar verwenmomentje dat mensen zich snel kunnen aanschaffen eens ze er financieel wat beter voorstaan.

 

Retailconcept voor funshopping

Ook in eigen land ziet de groep, die momenteel zeven winkels heeft in Nederland en twee in Duitsland, nieuwe groeikansen. Begin dit jaar ontvouwde Alexander de Ronde Bresser nog ambitieuze plannen om de komende jaren uit te breiden naar 70 tot 90 vestigingen.

 

De topman van Chocolate Company denkt dan aan shop-in-shops naar het voorbeeld van het concept bij moderetailer SETS in De Pijp in Amsterdam. "In de loop van dit jaar gaan we dergelijke samenwerkingen daarom uitbouwen bij andere retailers die zich richten op funshopping", zo klinkt het.

Tags: