Hoogvliet test interactief wijnschap

 Hoogvliet test interactief wijnschap

Hoogvliet houdt een test met een interactief wijnschap van Winestein in de winkels in Leiden en Voorburg. De techniek wijst de klant met ledverlichting naar de geadviseerde juiste wijn in het schap.

Wijnschap met ledstrips

Hoogvliet lanceerde de techniek van het interactieve wijnadviessysteem twee jaar geleden. De digitale sommelier helpt de klanten om de passende wijn te kiezen bij hun gerecht, gelegenheid of smaakvoorkeur.

 

"Een geweldig hulpmiddel, maar we zagen dat het toch lastig bleef voor de Nederlandse consument om, in tien strekkende meters, de geadviseerde wijn te vinden. Door het wijnschap uit te rusten met ledstrips, wordt op het schap exact aangegeven waar de gekozen wijn staat", legt categoriemanager Jos Verhaegen van Hoogvliet uit.

 

Bijna 90% van de Nederlandse bevolking zegt vrijwel niets van wijn te weten. Voor deze mensen heeft WineStein de Artificieel Intelligente Sommelier ontwikkeld. Daarvoor werd de kennis van wijnexperts en de knowhow van een Michelin-sterrenkok gecombineerd met artificieel intelligente software. Met zelflerende algoritmes kan de klant de juiste wijn vinden. WineStein is ook beschikbaar als gratis app voor smartphones.

Tags: