Jumbo krijgt geen vergunning in Geel

Shutterstock.com

Supermarktketen Jumbo krijgt voorlopig geen omgevingsvergunning voor een nieuwe vestiging langs de Pas in Geel. Het stadsbestuur wil samen met de supermarktketen wel bekijken welke vestigingsmogelijkheden er zijn.

 

"Niet haalbaar op die locatie"

De aanvraag van Jumbo voor de bouw van een nieuwe supermarkt in Geel dateert van juni. Op de belangrijke toegangsweg Pas, naast Aldi en tegenover Carrefour, wilde de retailer een nieuwe winkel van 1800 m² optrekken. Achter de supermarkt zou verder een grote parking komen, die ook door derden zou kunnen worden gebruikt.

 

Het schepencollege van Geel heeft de aanvraag nu echter geweigerd: het acht het project onhaalbaar op die locatie, omwille van een aantal technische redenen op vlak van mobiliteit, architectuur en groenaanleg. “We staan open voor nieuwe vestigingen van supermarkten, maar die moeten wel voldoen aan kwaliteitseisen op verschillende vlakken”, aldus het stadsbestuur in GVA.

 

De weigering betekent niet dat Jumbo zijn ambities in Geel nu definitief moet laten varen. De stad wil immers in dialoog treden met de retailer om samen de vestigingsopties te bekijken.