Logistiek personeel Jumbo staakt | RetailDetail

Logistiek personeel Jumbo staakt

Logistiek personeel Jumbo staakt
Shutterstock

Ook na de eenzijdige loonsverhoging die de directie van Jumbo doorvoerde, zijn de problemen bij de cao-onderhandelingen rond het logistiek personeel nog niet opgelost. Vandaag werd er in de vijf distributiecentra zelfs gestaakt.

Lege winkelrekken

Door de staking worden er bij de distributiecentra geen vrachtwagens meer geladen of gelost, wat inhoudt dat de winkels ook niet langer worden bevoorraad. Als die staking een tijdje aanhoudt, dan zal dat ook snel merkbaar zijn voor de klant in de winkel, aangezien die lege winkelrekken zal aantreffen.

 

De vakbonden eisen nog steeds dat er een loonsverhoging van 2,5% komt en dat er meer tijdelijke krachten vast in dienst worden genomen, om zo de werkdruk te verlagen. Zij stellen dat ook dat Jumbo de staking volledig aan zichzelf te danken heeft, nadat het eenzijdig een loonsverhoging van 'slechts' 1,5% doorvoerde.

 

Om hun eis nog kracht bij te zetten is vanmorgen een delegatie afgezakt naar het hoofdkantoor in Veghel, waar ze een brief hebben afgegeven met de eisen voor de nieuwe cao. Het is nog maar de vraag of de directie van Jumbo zal ingaan op die eisen, want die verklaarde eerder al dat ze vindt dat de vakbonden een eerdere afspraak schenden en dat ze wil afwachten wat de andere supermarktketens voorstellen in hun cao.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Holland & Barrett wil veganistische winkels openen

17/05/2018

De Britse gezondheidsketen Holland & Barrett (in de Benelux vroeger Essenza) plant volledig veganistische winkels te openen. Dat is immers een trend waar de keten op moet inpikken, vindt CEO Peter Aldis.

Nestlé op dieet: snoeit verder in suiker, vet en zout

17/05/2018

Nestlé wil nog meer gaan snijden in de suiker-, zout- en vetgehaltes van zijn producten. Zo wil het voedingsconcern inspelen op de wereldwijde vraag naar gezondere voeding.

Jumbo opent zijn vierde Jumbo Foodmarkt

17/05/2018

Vijf jaar na de opening van de allereerste Jumbo Foodmarkt (in Breda), heeft Jumbo in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn zijn vierde foodmarkt geopend. Het is meteen de grootste supermarkt van de regio Utrecht.

Analyse: Zes redenen waarom grote merken onder druk staan

17/05/2018

Wereldmerken ondervinden steeds meer concurrentie van kleine, lokale spelers. Volgens sommige waarnemers zijn de gouden jaren van de merken zelfs voorbij. Misschien voorbarig, maar enkele trends tekenen zich toch af.

Coca-Cola blijft sterkste wereldmerk, lokale merken groeien

17/05/2018

Coca-Cola, Colgate en Maggi zijn wereldwijd de populairste FMCG-merken, blijkt uit een nieuw rapport van Kantar Worldpanel. Lokale merken knabbelen echter aan het marktaandeel van de grote jongens.

Extra korting voor Amazon Prime-leden bij Whole Foods

17/05/2018

Amazon Prime-leden krijgen een extra korting op honderden producten bij Whole Foods, de supermarktketen die sinds juni in handen is van de Amerikaanse e-commercegigant. Achter de toenadering zit een duidelijke strategie, zeggen specialisten.