Logistiek personeel Jumbo staakt | RetailDetail

Logistiek personeel Jumbo staakt

Logistiek personeel Jumbo staakt
Shutterstock

Ook na de eenzijdige loonsverhoging die de directie van Jumbo doorvoerde, zijn de problemen bij de cao-onderhandelingen rond het logistiek personeel nog niet opgelost. Vandaag werd er in de vijf distributiecentra zelfs gestaakt.

Lege winkelrekken

Door de staking worden er bij de distributiecentra geen vrachtwagens meer geladen of gelost, wat inhoudt dat de winkels ook niet langer worden bevoorraad. Als die staking een tijdje aanhoudt, dan zal dat ook snel merkbaar zijn voor de klant in de winkel, aangezien die lege winkelrekken zal aantreffen.

 

De vakbonden eisen nog steeds dat er een loonsverhoging van 2,5% komt en dat er meer tijdelijke krachten vast in dienst worden genomen, om zo de werkdruk te verlagen. Zij stellen dat ook dat Jumbo de staking volledig aan zichzelf te danken heeft, nadat het eenzijdig een loonsverhoging van 'slechts' 1,5% doorvoerde.

 

Om hun eis nog kracht bij te zetten is vanmorgen een delegatie afgezakt naar het hoofdkantoor in Veghel, waar ze een brief hebben afgegeven met de eisen voor de nieuwe cao. Het is nog maar de vraag of de directie van Jumbo zal ingaan op die eisen, want die verklaarde eerder al dat ze vindt dat de vakbonden een eerdere afspraak schenden en dat ze wil afwachten wat de andere supermarktketens voorstellen in hun cao.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.