Penny houdt actie rond houdbaarheid | RetailDetail

Penny houdt actie rond houdbaarheid

Penny houdt actie rond houdbaarheid

De Duitse discounter Penny houdt deze week een actie rond de houdbaarheid van producten en maakt de klant met de flyer “Mit PENNY restlos genießen“ attent op de houdbaarheid van producten en het belang van tegengaan van verspilling.

Opnieuw impuls tegen verspillen

Met de actie maakt Penny de klant in haar 2200 discountsupermarkten opnieuw attent op het feit dat van de 82 kilo aan voeding die iedere Duitse consument jaarlijks weggooit, een aanzienlijk deel thuis in de afvalbak verdwijnt. Klanten vinden op de flyer alle initiatieven van Penny tegen voedselverspilling, aangevuld met praktische tips.

 

“Wij willen met de actie de consument opnieuw een impuls geven om levensmiddelen niet voortijdig weg te gooien. Penny verkoopt jaarlijks gemiddeld 99 procent van de producten, het overige deel gaat naar lokale maaltijdvoorzieningen. We zijn succesvol in het tegengaan van verspilling, maar willen dit resultaat zo mogelijk nog verbeteren samen met onze klanten. Vandaar dat we deze actie houden”, stelt Stefan Magel, hoofd marketing en verkoop bij Penny.

 

 

Bedrijfsbeleid tegen verspilling

De discountformule ontwikkelde een breed bedrijfsbeleid om voedselverspilling te beperken. De onderneming hanteert moderne prognosesystemen waarin ook weersvoorspellingen zijn betrokken. Automatische bestelsystemen – ondersteund door verkoopervaringen van winkelmedewerkers – leiden tot een correcte en nauwkeurige belevering van versproducten in de Penny-winkels.

 

Korte transportafstanden tussen distributiecentra en winkels, een gesloten koelketen van productie tot in het schap, een toenemend aanbod aan regionale producten en dagelijks aanleveren, moeten er verder nog toe bijdragen dat de verliezen in de versgroepen verder afnemen.

 

Ook medewerkers worden regelmatig opgeleid in het omgaan met voeding. Zo monitoren medewerkers in de winkel volgens afgesproken periodieke controles dagelijks de houdbaarheid en versheid van producten. Dat geldt ook voor controle op de wettelijk voorgeschreven temperatuur van winkelkoelingen en voor door de fabrikant geadviseerde stapelhoogte van producten in de koelmeubels.

 

Ook huismerkleveranciers

Naast maatregelen in winkels en distributiecentra betrekt Penny ook de leveranciers van de huismerken in het beleid tegen voedselverspilling. De discounter maakt hierbij gebruik van de expertise van het kwaliteitsmanagement van de REWE-groep. Deze afdeling, waar specialisten in diverse vakgebieden samenwerken, voert in het kader van de huismerken kwaliteitstesten uit - voor de totale REWE Group jaarlijks gemiddeld meer dan 26.000 onderzoeken.

 

Het concern werkt hierbij met zelflerende monitoringssystemen. Dat wil zeggen dat de producten die vaker uitvallen of kritisch zijn ook intensiever worden onderzocht. Producten van Penny die toch niet worden verkocht, gaan sinds 2007 naar ruim 900 lokale maaltijdvoorzieningen in Duitsland.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

Holland & Barrett wil veganistische winkels openen

17/05/2018

De Britse gezondheidsketen Holland & Barrett (in de Benelux vroeger Essenza) plant volledig veganistische winkels te openen. Dat is immers een trend waar de keten op moet inpikken, vindt CEO Peter Aldis.

Nestlé op dieet: snoeit verder in suiker, vet en zout

17/05/2018

Nestlé wil nog meer gaan snijden in de suiker-, zout- en vetgehaltes van zijn producten. Zo wil het voedingsconcern inspelen op de wereldwijde vraag naar gezondere voeding.

Jumbo opent zijn vierde Jumbo Foodmarkt

17/05/2018

Vijf jaar na de opening van de allereerste Jumbo Foodmarkt (in Breda), heeft Jumbo in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn zijn vierde foodmarkt geopend. Het is meteen de grootste supermarkt van de regio Utrecht.

Analyse: Zes redenen waarom grote merken onder druk staan

17/05/2018

Wereldmerken ondervinden steeds meer concurrentie van kleine, lokale spelers. Volgens sommige waarnemers zijn de gouden jaren van de merken zelfs voorbij. Misschien voorbarig, maar enkele trends tekenen zich toch af.