Pizza Hut wil fors groeien in Nederland | RetailDetail

Pizza Hut wil fors groeien in Nederland

Pizza Hut wil fors groeien in Nederland
Shutterstock

Een tijdje geleden werd in Nederland voor het eerst sinds lang een nieuwe vestiging geopend van Pizza Hut, waardoor het totaal nu op twee staat. Volgens ondernemer Soeniel Sewnarain is er echter ruimte voor honderrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr restaurants.

Snelle groei

Lange tijd was er in Nederland enkel een vestiging van Pizza Hut in Rotterdam, maar eind vorig jaar werd er in Utrecht een tweede filiaal geopend. Ondernemers Soeniel en Rakesh Sewnarain spraken toen van minstens vijftien restaurants binnen de drie jaar. Nu hebben ze hun ambities voor de verdere toekomst ook deels uit de doeken gedaan: ze zien ruimte voor minstens honderd vestigingen van de fastfoodketen in Nederland.

 

"Pizza Hut heeft in Nederland nog steeds een naamsbekendheid van 90%. Een groot deel van de bevolking is dan ook nog in de veronderstelling dat Pizza Hut vele filialen in Nederland exploiteert", zeiden de ondernemers in november van vorig jaar. 

 

Pizza Hut is onderdeel van Yum! Brands, dat ook KFC en Taco Bell in handen heeft. Wereldwijd beschikt het concern over meer dan 40.000 vestigingen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Colruyt Group presteert beter dan verwacht

19/06/2018

Mede dank zij een sterk eindejaar kon Colruyt Group afgelopen boekjaar opnieuw z’n marktaandeel licht verhogen. Een beetje tegen de verwachtingen in bleven de marges op peil. Ook de onlineactiviteiten deden het goed.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.

Jumbo richt Belgische vennootschap op

13/06/2018

De Nederlandse supermarktketen Jumbo lijkt nu echt op weg naar België: ze heeft immers recent in Antwerpen de vennootschap bvba Jumbo België opgericht.

Karstadt wil het warenhuis heruitvinden in Berlijn-Tegel

12/06/2018

Karstadt opent op de Berlijnse luchthaven Tegel voor het eerst in dertig jaar een gloednieuw warenhuis in de hoofdstad. De nieuweling moet een baken van vernieuwing worden, met een uniek aanbod dat volledig is aangepast aan de locatie.

Carrefour in zee met Google

12/06/2018

De digitale transformatie van retailgroep Carrefour komt in een versnelling door een partnerschap met Google. Franse consumenten zullen kennismaken met nieuwe retailmodellen en koopervaringen, zegt de retailer.