Jumbo verkoopt geen Bar-le-Duc meer | RetailDetail

Jumbo verkoopt geen Bar-le-Duc meer

Jumbo verkoopt geen Bar-le-Duc meer

Supermarktketen Jumbo heeft opnieuw problemen met leveranciers van bepaalde producten. Ditmaal zijn het de producten van Bar-le-Duc die niet meer te vinden zijn in de Jumbo-winkels.

Verschillende conflicten

Jumbo voert momenteel gesprekken met de leveranciers van Bar-le-Duc over de inkoopcondities, maar zo lang er geen akkoord is worden de producten niet meer verkocht. Het is niet de eerste keer dat er op deze manier producten uit de Jumbo's verdwijnen: eerder was er ook al een conflict met Douwe Egberts en Bertolli. Die producten verdwenen toen voor enkele weken uit de winkels.

 

Momenteel heeft de keten ook nog problemen met Ferrero. Die situatie is ondertussen al bijna enkele maanden aan de gang, maar Ferrero Nederland laat aan Distrifood weten dat er nog steeds gezocht wordt naar een oplossing.

 

Verschillende ondernemers besluiten ondertussen om de producten zelf aan te kopen bij andere partijen, uit vrees anders klanten en omzet te zullen verliezen. Er is echter ook begrip voor de situatie, omdat de marges op bepaalde producten nu eenmaal zeer klein zijn.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.