Jumbo verkoopt geen Bar-le-Duc meer

Jumbo verkoopt geen Bar-le-Duc meer
hans engbers / Shutterstock.com

Supermarktketen Jumbo heeft opnieuw problemen met leveranciers van bepaalde producten. Ditmaal zijn het de producten van Bar-le-Duc die niet meer te vinden zijn in de Jumbo-winkels.

Verschillende conflicten

Jumbo voert momenteel gesprekken met de leveranciers van Bar-le-Duc over de inkoopcondities, maar zo lang er geen akkoord is worden de producten niet meer verkocht. Het is niet de eerste keer dat er op deze manier producten uit de Jumbo's verdwijnen: eerder was er ook al een conflict met Douwe Egberts en Bertolli. Die producten verdwenen toen voor enkele weken uit de winkels.

 

Momenteel heeft de keten ook nog problemen met Ferrero. Die situatie is ondertussen al bijna enkele maanden aan de gang, maar Ferrero Nederland laat aan Distrifood weten dat er nog steeds gezocht wordt naar een oplossing.

 

Verschillende ondernemers besluiten ondertussen om de producten zelf aan te kopen bij andere partijen, uit vrees anders klanten en omzet te zullen verliezen. Er is echter ook begrip voor de situatie, omdat de marges op bepaalde producten nu eenmaal zeer klein zijn.

Tags: