Roland Kahn (Coolcat) ziet af van zaak tegen Vara | RetailDetail

Roland Kahn (Coolcat) ziet af van zaak tegen Vara

Roland Kahn (Coolcat) ziet af van zaak tegen Vara
Coolcat-topman Roland Kahn ziet af van een schadeclaim tegen televisieomroep Vara en producent CCCP vanwege een uitzending van het programma Rambam. Hierin werd aandacht besteed aan arbeidsomstandigheden in textielfabrieken in Bangladesh en de rol die Coolcat daarbij zou spelen.

Minister Ploumen betreurt ophef

Dat meldt Quotenet. "Rambam maakte zo weinig indruk dat ik mijn energie liever besteed aan positiviteit", zo wordt Roland Kahn geciteerd. In volgens Kahn met een verborgen camera gemaakte opnamen liet de topman zich in de uitzending kritisch uit over minister Ploumen van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Die nagelde vorig jaar in een interview met AD Coolcat aan de schandpaal vanwege de betrokkenheid bij arbeid onder levensgevaarlijke omstandigheden.

Rond dat interview heeft Coolcat nog wel een juridische procedure lopen tegen AD, waarin onder meer rectificatie van het interview wordt geëist. Het bedrijf zegt ten onrechte in het verdachtenbankje te zijn geplaatst en is van mening dat de krant zich nooit op een onervaren minister had mogen baseren "die zich voor het karretje van een actiegroep liet spannen". Naast Coolcat noemde Ploumen toen ook Wibra en Prénatal als schuldige partijen.De minister zelf lijkt intussen spijt te hebben van alle ophef. In een op de website van haar departement gepubliceerd nieuwsbericht stelt Ploumen dat er "helemaal geen sprake is van een zwarte lijst met daarop Coolcat, zoals in eerdere berichtgeving in de media wel is gesuggereerd". Daarnaast meldt ze: "Ik betreur de verkeerde suggesties die zijn gewekt, het is goed van de heer Kahn te horen dat Coolcat verantwoorde inkoop serieus neemt."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Manfield opent eerste Belgische winkel in Antwerpen

25/05/2018

De eerste Belgische winkel van het Nederlandse schoenenmerk Manfield is open. In de Stadsfeestzaal in Antwerpen vinden klanten het nieuwste winkelconcept van het merk, waarin luxe en merkbeleving centraal staan.

Isabel Marant opent eerste winkel in Nederland

24/05/2018

Modemerk Isabel Marant heeft de deuren geopend van een eerste Nederlandse boetiek in Amsterdam. De winkel is te vinden in de P.C. Hooftstraat, in het pand waar vroeger McGregor zat.

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in

15/05/2018

Forse investeringen in expansie brachten Suitsupply vorig jaar een mooie omzetgroei, maar ook een flink nettoverlies. Toch is dat de enige weg voorwaarts, meent de Nederlandse keten, die het oog strak op de Verenigde Staten gericht houdt.