Roland Kahn (Coolcat) ziet af van zaak tegen Vara | RetailDetail

Roland Kahn (Coolcat) ziet af van zaak tegen Vara

Roland Kahn (Coolcat) ziet af van zaak tegen Vara
Coolcat-topman Roland Kahn ziet af van een schadeclaim tegen televisieomroep Vara en producent CCCP vanwege een uitzending van het programma Rambam. Hierin werd aandacht besteed aan arbeidsomstandigheden in textielfabrieken in Bangladesh en de rol die Coolcat daarbij zou spelen.

Minister Ploumen betreurt ophef

Dat meldt Quotenet. "Rambam maakte zo weinig indruk dat ik mijn energie liever besteed aan positiviteit", zo wordt Roland Kahn geciteerd. In volgens Kahn met een verborgen camera gemaakte opnamen liet de topman zich in de uitzending kritisch uit over minister Ploumen van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Die nagelde vorig jaar in een interview met AD Coolcat aan de schandpaal vanwege de betrokkenheid bij arbeid onder levensgevaarlijke omstandigheden.

Rond dat interview heeft Coolcat nog wel een juridische procedure lopen tegen AD, waarin onder meer rectificatie van het interview wordt geëist. Het bedrijf zegt ten onrechte in het verdachtenbankje te zijn geplaatst en is van mening dat de krant zich nooit op een onervaren minister had mogen baseren "die zich voor het karretje van een actiegroep liet spannen". Naast Coolcat noemde Ploumen toen ook Wibra en Prénatal als schuldige partijen.De minister zelf lijkt intussen spijt te hebben van alle ophef. In een op de website van haar departement gepubliceerd nieuwsbericht stelt Ploumen dat er "helemaal geen sprake is van een zwarte lijst met daarop Coolcat, zoals in eerdere berichtgeving in de media wel is gesuggereerd". Daarnaast meldt ze: "Ik betreur de verkeerde suggesties die zijn gewekt, het is goed van de heer Kahn te horen dat Coolcat verantwoorde inkoop serieus neemt."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Wibra blijft in de verdrukking

10/07/2018

Kledingdiscountketen Wibra heeft in 2017 een flinke winst- en omzetdaling moeten toestaan in zijn Belgische winkels. De omzet zakte met 7% naar 61,7 miljoen euro, de winst kreeg een oplawaai en donderde van 6,5 naar 0,5 miljoen euro.

FNG trekt naar Brusselse beurs met 60 miljoen euro

06/07/2018

Modegroep FNG heeft 60 miljoen euro opgehaald bij een nieuwe aandelenuitgifte. De nieuwe aandelen zullen vanaf 9 juli worden verhandeld op de beurs van Amsterdam en voor het eerst ook op de Brusselse beurs.

Doek valt over Fish & Chips en Men at Work in België

06/07/2018

Net als de Nederlandse is nu ook de Belgische tak van de keten van multimerkwinkels Men at Work failliet verklaard. De drie winkels van de kledingketen én Fish & Chips in Antwerpen leggen de boeken neer.