Roland Kahn (Coolcat) ziet af van zaak tegen Vara

Roland Kahn (Coolcat) ziet af van zaak tegen Vara
Coolcat-topman Roland Kahn ziet af van een schadeclaim tegen televisieomroep Vara en producent CCCP vanwege een uitzending van het programma Rambam. Hierin werd aandacht besteed aan arbeidsomstandigheden in textielfabrieken in Bangladesh en de rol die Coolcat daarbij zou spelen.

Minister Ploumen betreurt ophef

Dat meldt Quotenet. "Rambam maakte zo weinig indruk dat ik mijn energie liever besteed aan positiviteit", zo wordt Roland Kahn geciteerd. In volgens Kahn met een verborgen camera gemaakte opnamen liet de topman zich in de uitzending kritisch uit over minister Ploumen van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Die nagelde vorig jaar in een interview met AD Coolcat aan de schandpaal vanwege de betrokkenheid bij arbeid onder levensgevaarlijke omstandigheden.

Rond dat interview heeft Coolcat nog wel een juridische procedure lopen tegen AD, waarin onder meer rectificatie van het interview wordt geëist. Het bedrijf zegt ten onrechte in het verdachtenbankje te zijn geplaatst en is van mening dat de krant zich nooit op een onervaren minister had mogen baseren "die zich voor het karretje van een actiegroep liet spannen". Naast Coolcat noemde Ploumen toen ook Wibra en Prénatal als schuldige partijen.De minister zelf lijkt intussen spijt te hebben van alle ophef. In een op de website van haar departement gepubliceerd nieuwsbericht stelt Ploumen dat er "helemaal geen sprake is van een zwarte lijst met daarop Coolcat, zoals in eerdere berichtgeving in de media wel is gesuggereerd". Daarnaast meldt ze: "Ik betreur de verkeerde suggesties die zijn gewekt, het is goed van de heer Kahn te horen dat Coolcat verantwoorde inkoop serieus neemt."

Tags: