Suitsupply leent 35 miljoen van investeerder | RetailDetail

Suitsupply leent 35 miljoen van investeerder

Suitsupply leent 35 miljoen van investeerder

Het Nederlandse modemerk Suitsupply heeft 35 miljoen euro geleend bij de Amerikaanse investeerder H.I.G. Whitehorse. Dat geld wordt onder andere gebruikt om de internationale expansie te financieren.

Groei ondersteunen

"Suitsupply is een zeer succesvolle herenkledingretailer met een unieke marktpositie en een groot potentieel voor verdere groei. We zijn blij dat we een aangepaste financieringsoplossing voor het management kunnen bieden om het volledige eigendom van hun bedrijf in handen te krijgen", zegt Haseeb Aziz, managing director van H.I.G. Whitehorse over de lening.


"H.I.G. Whitehorse maakte een zeer grondige analyse van onze activiteiten en begreep onze drijfveer om te groeien en de markten. De creatieve financieringsoplossing zal helpen om verder te groeien in de Verenigde Staten, Azië en Europa", voegt Fokke De Jong, CEO en oprichter van Suitsupply, daar aan toe.

 

De lening wordt ook ingezet om de pas gerealiseerde management buy-out te ondersteunen: vorige week raakte bekend dat oprichter Fokke De Jong opnieuw 100 procent van de aandelen van Suitsupply in handen heeft.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan

20/07/2018

Niet iedereen ziet de noodzaak van duurzaamheid in: het Britse modemerk Burberry stookte vorig jaar voor meer dan dertig miljoen euro aan merkproducten op "om te vermijden dat ze in verkeerde handen zouden vallen".

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).