Suitsupply leent 35 miljoen van investeerder

Suitsupply leent 35 miljoen van investeerder

Het Nederlandse modemerk Suitsupply heeft 35 miljoen euro geleend bij de Amerikaanse investeerder H.I.G. Whitehorse. Dat geld wordt onder andere gebruikt om de internationale expansie te financieren.

Groei ondersteunen

"Suitsupply is een zeer succesvolle herenkledingretailer met een unieke marktpositie en een groot potentieel voor verdere groei. We zijn blij dat we een aangepaste financieringsoplossing voor het management kunnen bieden om het volledige eigendom van hun bedrijf in handen te krijgen", zegt Haseeb Aziz, managing director van H.I.G. Whitehorse over de lening.


"H.I.G. Whitehorse maakte een zeer grondige analyse van onze activiteiten en begreep onze drijfveer om te groeien en de markten. De creatieve financieringsoplossing zal helpen om verder te groeien in de Verenigde Staten, Azië en Europa", voegt Fokke De Jong, CEO en oprichter van Suitsupply, daar aan toe.

 

De lening wordt ook ingezet om de pas gerealiseerde management buy-out te ondersteunen: vorige week raakte bekend dat oprichter Fokke De Jong opnieuw 100 procent van de aandelen van Suitsupply in handen heeft.

Tags: