Suitsupply leent 35 miljoen van investeerder | RetailDetail

Suitsupply leent 35 miljoen van investeerder

Suitsupply leent 35 miljoen van investeerder

Het Nederlandse modemerk Suitsupply heeft 35 miljoen euro geleend bij de Amerikaanse investeerder H.I.G. Whitehorse. Dat geld wordt onder andere gebruikt om de internationale expansie te financieren.

Groei ondersteunen

"Suitsupply is een zeer succesvolle herenkledingretailer met een unieke marktpositie en een groot potentieel voor verdere groei. We zijn blij dat we een aangepaste financieringsoplossing voor het management kunnen bieden om het volledige eigendom van hun bedrijf in handen te krijgen", zegt Haseeb Aziz, managing director van H.I.G. Whitehorse over de lening.


"H.I.G. Whitehorse maakte een zeer grondige analyse van onze activiteiten en begreep onze drijfveer om te groeien en de markten. De creatieve financieringsoplossing zal helpen om verder te groeien in de Verenigde Staten, Azië en Europa", voegt Fokke De Jong, CEO en oprichter van Suitsupply, daar aan toe.

 

De lening wordt ook ingezet om de pas gerealiseerde management buy-out te ondersteunen: vorige week raakte bekend dat oprichter Fokke De Jong opnieuw 100 procent van de aandelen van Suitsupply in handen heeft.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Isabel Marant opent eerste winkel in Nederland

24/05/2018

Modemerk Isabel Marant heeft de deuren geopend van een eerste Nederlandse boetiek in Amsterdam. De winkel is te vinden in de P.C. Hooftstraat, in het pand waar vroeger McGregor zat.

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in

15/05/2018

Forse investeringen in expansie brachten Suitsupply vorig jaar een mooie omzetgroei, maar ook een flink nettoverlies. Toch is dat de enige weg voorwaarts, meent de Nederlandse keten, die het oog strak op de Verenigde Staten gericht houdt.

Winst Zalando totaal weggeveegd

08/05/2018

De Duitse e-tailer Zalando zag in het eerste kwartaal van 2018 zijn winst als sneeuw voor de zon verdwijnen: 5,1 miljoen euro nettowinst ging over in 15 miljoen verlies. De omzet steeg wel met 22% dankzij forse investeringen.