Leen Bakker wint pleit rond goedkope hoogslapers | RetailDetail

Leen Bakker wint pleit rond goedkope hoogslapers

Leen Bakker wint pleit rond goedkope hoogslapers
Shutterstock

Woonketen Leen Bakker heeft gelijk gekregen in een zaak rond hoogslapers die bijzonder goedkoop online werden aangeboden. Het bedrijf wilde die niet leveren, omdat de lage prijs volgens hen een fout was.

Te goed om waar te zijn

De hoogslaper werd voor 24 euro op de webshop aangeboden, een korting van bijna 300 euro, waardoor er al snel heel wat bestellingen binnen stroomden. Leen Bakker kwam echter al snel met de melding dat het over een fout ging en dat de bedden dus niet tegen die prijs zouden werden geleverd. Het bood in ruil wel nog steeds een fikse korting aan. Een deel consumenten ging daar echter niet mee akkoord en vormden samen een stichting, om zo een kort geding aan te spannen tegen Leen Bakker.

 

Ze hebben nu ongelijk gekregen van de rechtbank in Breda. De rechter volgt de uitleg van Leen Bakker en stelt dat het duidelijk over een vergissing ging en dat de keten dus niet verwacht kan worden om de bedden toch nog te verkopen tegen de geadverteerde prijs. Volgens de rechter hadden klanten zelf kunnen inschatten dat de aanbieding te goed om waar te zijn was.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Home24 nieuw succesverhaal voor Rocket Internet

18/06/2018

Investeringsgroep Rocket Internet bracht na Zalando, HelloFresh en Delivery Hero afgelopen vrijdag ook de online meubelwinkel Home24 met succes naar de beurs. Met het opgehaalde geld wil de webshop zijn groei versnellen.

Ikea wil alleen nog hernieuwbare materialen

08/06/2018

Ikea stelt zich forse duurzaamheidsdoelstellingen: de woonketen wil klimaatpositief worden tegen 2030 en al eind volgend jaar alle plastic wegwerpproducten bannen.

Casa gaat internationaal aan huis leveren

06/06/2018

Interieurketen Casa heeft een nieuwe webshop gelanceerd die klanten in heel Europa toelaat om meubilair en tuinmeubilair aan huis te laten leveren. De leveringen gebeuren vanuit een e-commercehub in Genk.

Jysk opent vijf winkels op één dag

01/06/2018

De Scandinavische interieurketen Jysk heeft op 31 mei vijf verschillende winkels geopend in vijf verschillende landen. Hongarije, Oekraïne, Roemenië, Slovakije en Zweden kregen allemaal op dezelfde dag een nieuw woonwarenhuis.

Casa opent eerste Nederlandse winkel

01/06/2018

Nederland maakt kennis met een nieuwe interieurwinkelketen: Casa opent op vrijdag 1 juni de deuren in de Utrechtse binnenstad en introduceert ook zijn webshop. De lancering betekent het startschot van een grote ombouwoperatie.

Blokker België heeft een nieuwe directeur

31/05/2018

Rob Schuyt is per 1 mei in dienst getreden als algemeen directeur van Blokker in België. Hij neemt hiermee de functie over van Bernd Bosch, met wie het contract is beëindigd.