Voormalig V&D Utrecht krijgt foodmarkt | RetailDetail

Voormalig V&D Utrecht krijgt foodmarkt

Voormalig V&D Utrecht krijgt foodmarkt

Het voormalige V&D-pand in Utrecht krijgt  een foodmarkt. Op de locatie in Hoog Catharijne starten over twee jaar ook Hudson’s Bay en Primark.

 

Foodhal aan Rijnkade

De foodmarkt met eetwinkels komt op de begane grond met de ingang aan de Rijnkade en krijgt een oppervlakte van ongeveer 1700 vierkante meter, aldus een bericht in het AD. De exploitant van de nieuwe foodhal is nog niet bekend.

 

Ook Hudson’s Bay en Primark moeten straks een plaats krijgen in het vroegere V&D-pand. Het gebouw wordt dit jaar gestript en opnieuw ingedeeld. De renovatie maakt deel uit van een grootscheepse herontwikkeling van het Utrechtse winkelcentrum Hoog Catharijne


Het voormalige dakterras van V&D wordt eveneens vernieuwd en uitgebreid voor mogelijk verhuur aan Hudson’s Bay. De warenhuisformule uit Canada heeft voor de exploitatie contact met  La Place, dat mogelijk eveneens bij de nieuwe foodmarkt wordt betrokken.

 

Hudson’s Bay en Primark openen in 2019

Hudson’s Bay en Primark gaan dan weer naar verwachting in 2019 in Hoog Catharijne van start. Beide formules willen snel naam gaan maken in Nederland. Warenhuis Hudson's Bay heeft de komende jaren grootse plannen voor groei in Nederlandse winkelsteden. Dit najaar openen de eerste tien winkels.


Ook de Ierse fast-fashionformule Primark zet vaart achter haar Nederlandse uitbreiding. Eind deze maand opent in Zwolle de dertiende winkel en later dit jaar staan winkels in onder andere Rotterdam op de rol.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

“Fusie Karstadt en Kaufhof zo goed als rond”

05/07/2018

Het Canadese winkelconcern Hudson’s Bay heeft een deal met de Oostenrijkse Sigma Holding, eigenaar van de Duitse warenhuisketen Karstadt. Volgens Duitse media was een voorlopige overeenkomst getekend, volgens de Canadezen is het echter helemaal nog niet zo ver.

"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.

Hoog Catharijne ruilt Vishandel Volendam in voor TGI Fridays

24/04/2018

Vishandel Volendam trekt na 38 jaar weg uit Hoog Catharijne in Utrecht: de huurprijs is er te hoog en winkels moeten langer openblijven. Al vormt dat geen bezwaar voor grillketen TGI Fridays, die er net haar eerste Nederlandse vestiging opende. 

Versplein Presikhaaf in Arnhem krijgt vier nieuwe huurders

17/04/2018

In het winkelcentrum Presikhaaf in Arnhem komen vier nieuwe winkels: eigenaar Wereldhave heeft contracten gesloten met Delicatessehoff, Multivlaai, Roosters Maaltijden & Grill en Slagerij De Haas voor het nieuwe Versplein Presikhaaf. Dat opent volgende maand.

Versmarkt Fresh! in Mall of the Netherlands opent eind augustus

04/04/2018

Versmarkt Fresh! is het eerste deel van Mall of the Netherlands, het vroegere winkelcentrum Leidsenhage, dat op 28 augustus wordt opgeleverd. Unibail-Rodamco heeft verschillende foodformules kunnen strikken voor de versmarkt, van YoYo! Korean Food tot Salad Box.