Voormalig V&D Utrecht krijgt foodmarkt

Voormalig V&D Utrecht krijgt foodmarkt

Het voormalige V&D-pand in Utrecht krijgt  een foodmarkt. Op de locatie in Hoog Catharijne starten over twee jaar ook Hudson’s Bay en Primark.

 

Foodhal aan Rijnkade

De foodmarkt met eetwinkels komt op de begane grond met de ingang aan de Rijnkade en krijgt een oppervlakte van ongeveer 1700 vierkante meter, aldus een bericht in het AD. De exploitant van de nieuwe foodhal is nog niet bekend.

 

Ook Hudson’s Bay en Primark moeten straks een plaats krijgen in het vroegere V&D-pand. Het gebouw wordt dit jaar gestript en opnieuw ingedeeld. De renovatie maakt deel uit van een grootscheepse herontwikkeling van het Utrechtse winkelcentrum Hoog Catharijne


Het voormalige dakterras van V&D wordt eveneens vernieuwd en uitgebreid voor mogelijk verhuur aan Hudson’s Bay. De warenhuisformule uit Canada heeft voor de exploitatie contact met  La Place, dat mogelijk eveneens bij de nieuwe foodmarkt wordt betrokken.

 

Hudson’s Bay en Primark openen in 2019

Hudson’s Bay en Primark gaan dan weer naar verwachting in 2019 in Hoog Catharijne van start. Beide formules willen snel naam gaan maken in Nederland. Warenhuis Hudson's Bay heeft de komende jaren grootse plannen voor groei in Nederlandse winkelsteden. Dit najaar openen de eerste tien winkels.


Ook de Ierse fast-fashionformule Primark zet vaart achter haar Nederlandse uitbreiding. Eind deze maand opent in Zwolle de dertiende winkel en later dit jaar staan winkels in onder andere Rotterdam op de rol.