RetailDetail NL
Nederland - NL
  • België - NL
  • Belgique - FR
  • Nederland - NL
  • Europe - EN
  • Nieuwsbrief
  • Contact & Route
Ledenzone
  • Log in
  • Word lid
  • Nieuws
    • Food
    • Mode
    • Wonen
    • Elektro
    • Schoonheid/verzorging
    • Doe-Het-Zelf/Tuin
    • Vrije tijd
    • Algemeen
  • Events
    • OVERZICHT EVENTS
    • EVENT PARTNERSHIPS
  • Advertising
    • ONLINE ADVERTISING
    • PRINT ADVERTISING
    • PRINT ARCHIVE
  • Retailhunts
  • The Loop
    • Virtuele tour
  • The Seven8
  • Ledenzone
RetailDetail NL
Nederland - NL
  • België - NL
  • Belgique - FR
  • Nederland - NL
  • Europe - EN
  • Nieuwsbrief
  • Contact & Route
  • Nieuws
    • Food
    • Mode
    • Wonen
    • Elektro
    • Schoonheid/verzorging
    • Doe-Het-Zelf/Tuin
    • Vrije tijd
    • Algemeen
  • Events
    • OVERZICHT EVENTS
    • EVENT PARTNERSHIPS
  • Advertising
    • ONLINE ADVERTISING
    • PRINT ADVERTISING
    • PRINT ARCHIVE
  • Retailhunts
  • The Loop
    • Virtuele tour
  • The Seven8
  • Ledenzone
Ledenzone
  • Log in
  • Word lid
thumb
Geschreven door Pauline Neerman
In dit artikel
  • Tags veggie/vegan
  • Bedrijven Ter BekeWhat's Cooking?
  • Onderwerpen duurzaamheid
  • Geografie België
Artikel delen
  • facebook
  • instagram
  • twitter
  • linkedin
  • email

What’s Cooking? Ter Beke wordt duurzaam en plantaardig

icon
Food7 maart, 2023

Ter Beke ondergaat een gedaanteverwisseling: de specialist in charcuterie en vleeswaren heet voortaan What’s Cooking? en legt meer focus op plantaardige producten.

Verduurzamen als businessstrategie

Voor zijn 75e verjaardag meet Ter Beke zich een nieuw jasje aan: het bedrijf verandert van naam en strategie. Tegen 2030 wil het nieuwe What’s Cooking? minstens 15% van het volume uit vegetarische of volledig plantaardige producten halen. Met de nieuwe naam wil het Oost-Vlaamse bedrijf ook meer de klemtoon leggen op innovatie en op het internationale karakter.

“Dag na dag zullen we stappen zetten door innovatie, verbreding van ons portfolio en verduurzaming van de keten. Onze R&D-activiteiten richten zich niet alleen op het verder ontwikkelen van een smaakvol en betaalbaar dierlijk, vegetarisch en plantaardig gamma aan hartig fijn beleg en bereide gerechten. Daarnaast focussen we op het verduurzamen van onze bestaande producten, de verpakkingen en onze productieprocessen”, zegt CEO Piet Sanders in een persaankondiging.

Verduurzamen is dus het credo, vooral onder druk van de markt, ziet Sanders. Mensen eten vandaag steeds minder vlees, terwijl bedrijven zich ook moeten aanpassen aan de Europese klimaatdoelstellingen. “De Europese klimaatdoelstellingen zullen veel vergen van de bedrijven. De voorlopers zullen worden beloond door hun klanten en zullen waarde creëren voor hun aandeelhouders”, aldus de topman in De Tijd.

150 miljoen euro investeringen

De twee business units worden omgedoopt tot “Hartig beleg” (niet langer vleeswaren) en “Kant-en-klare maaltijden”. Ook binnen de kant-en-klare maaltijden wil What’s Cooking? meer inzetten op plantaardige keuzes en op “lokale helden”, met gerechten aangepast aan elk land. What’s Cooking? is namelijk actief in 37 landen, waarbij zeven landen ook goed zijn voor twaalf fabrieken.

De ‘nieuwe’ Ter Beke lanceert tegelijk een eigen duurzaamheidsstrategie. Tegen 2030 wil het bedrijf de uitstoot van broeikasgassen halveren (in vergelijking met 2021) en 30% minder water verbruiken. Al komend jaar4 moet de voedselverspilling met een vijfde dalen, terwijl alle elektriciteit groen hoort te zijn. Volledig recycleerbare verpakkingen wil Sanders tegen 2025 op de markt brengen.

Om die doelstellingen te realiseren, gaat What’s Cooking? de komende vijf jaar 150 miljoen euro extra investeren. Ook in de voorbije vijf jaar investeerde de groep naar eigen zeggen ruim 135 miljoen euro in onder meer nieuwe productielijnen en energiebesparende maatregelen.

Meer over... Food
Zie meer
  • icon
    Food8 augustus, 2025
    7-Eleven plant forse groeispurt

    Eigenaar Seven & i Holdings gaat stevig investeren in de groei van gemaksketen 7-Eleven: het Japanse bedrijf plant de komende vijf jaar 1.300 nieuwe vestigingen in Noord-Amerika en 1.000 in het thuisland. De geplande beursgang van de Amerikaanse tak zit op schema.

  • icon
    Food8 augustus, 2025
    Geen speculoostekort meer bij Lotus Bakeries: Thaise fabriek opent eerder

    De opening van een nieuwe Thaise fabriek voor Biscoff-koekjes ligt voor op schema: daardoor zal Lotus Bakeries eerder kunnen voldoen aan de hoge wereldwijde vraag naar het populaire speculoosje.

  • icon
    Food8 augustus, 2025
    Focus op speciaalbieren helpt Duvel aan sterke cijfers

    In een moeilijke markt slaagde Duvel Moortgat er toch in om vorig jaar meer bier te verkopen, al is dat voor een deel te danken aan een overname. Ook de winst ging fors hoger. De impact van Amerikaanse invoertarieven zal beperkt blijven, denkt de brouwer.

Evenementen
  • 17
    sep
    CAPTAINS OF RETAIL 2025 – EDITIE II
  • 25
    sep
    RETAIL MARKETING DAY 2025
  • 20
    nov
    RETAILDETAIL NIGHT 2025
Meest gelezen
  • icon
    Algemeen16 juli, 2025
    Blokker ziet gros franchisenemers afhaken
  • icon
    Algemeen15 juli, 2025
    Waarom Shopify AI-bots tegenhoudt aan de kassa
  • icon
    Algemeen31 juli, 2025
    Blokker-eigenaar Roland Palmer ziet potentieel voor 200 winkels
  • icon
    Food23 juli, 2025
    Lotus Bakeries daagt Holie’s voor de rechter wegens suikerscore
Volg RetailDetail
  • socialFacebook
  • socialTwitter
  • socialInstagram
  • sociallinkedIn
footer-logo
RetailDetail, de leidende b2b-retailcommunity in de Benelux, houdt retailprofessionals up-to-date met online en offline publicaties, evenementen, retailhunt inspiratiereizen en het unieke co-creatieplatform The Loop, waar retailers en hun leveranciers de toekomst van het winkelen kunnen ervaren.
Postadres
Kolveniersstraat 7, bus 26 2000 Antwerp
Bezoekadres
Stadsfeestzaal – Meir 78 2000 Antwerp
Hoe bereik je ons:
Routebeschrijving
© 2025 RetailDetail
algemene voorwaarden | privacy policy
Contacteer ons Over ons info@retaildetail.be
Wij gebruiken cookies op onze website om u de meest relevante ervaring te geven door het onthouden van uw voorkeuren en herhaalde bezoeken. Door op "Alles accepteren" te klikken, stemt u in met het gebruik van ALLE cookies.
Alles accepteren
Manage consent

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the ...
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN