Op=Op Voordeelshop neemt telecom over van Kijkshop | RetailDetail

Op=Op Voordeelshop neemt telecom over van Kijkshop

Op=Op Voordeelshop neemt telecom over van Kijkshop
Shutterstock

Op=Op Voordeelshop heeft het volledige telecomassortiment van Kijkshop overgenomen. Binnen enkele weken moeten de producten zowel online als in de winkels van de discountketen te vinden zijn.

 

Nieuwe klanten

“Met onze 148 winkels zijn we nu al een veel gezien gezicht in menig Nederlands winkelgebied. Wij zijn bekend van de verkoop van A-merk-drogisterijartikelen, -wasmiddelen en -reinigingsproducten tegen de allerlaagste prijzen. Wij voegen daar nu een aantrekkelijk assortiment aan toe”, telende connexie.nl op bij directeur Vincent Alkema. Volgens Alkema is de toevoeging niet enkel goed nieuws voor de huidige klanten, maar zal de discounter er ook een hoop nieuwe klanten mee winnen: “Hieronder zijn veel oud-klanten van Kijkshop, die op zoek op zijn naar een winkelalternatief voor hun telecomaankopen.”

 

Op=Op Voordeelshop maakt het voorbije jaar een flinke expansie door: in de zomer van vorig jaar nam het al meer dan dertig winkels over van Blokker en begin dit jaar kreeg het ook een aantal Marskramer-vestigingen in handen. Alkema wil binnen een aantal jaren doorgroeien naar 350 winkels. Momenteel is de keten op dat vlak bijna halfweg.

 

De bijna zeventig winkels van Kijkshop werden begin dit jaar dan weer allemaal gesloten, amper een maand nadat de keten in Zweedse handen kwam. Daarbij verloren 400 werknemers hun baan.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Chinese internetreus JD.com dit jaar van start in Europa

23/07/2018

Topman Richard Liu van JD.com wil ook op de Europese markt de concurrentie aangaan met Amazon en Alibaba. In Frankrijk heeft de retailer een logistiek centrum gebouwd, en nog voor het einde van het jaar wordt het bedrijf operationeel in Duitsland.

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.